Με …επιστροφή στα θρανία αποφάσισε να τιμωρεί το YouTube τους χρήστες που παραβιάζουν τους όρους περί πνευματικών δικαιωμάτων, υποχρεώνοντάς τους να παρακολουθήσουν σχετικά μαθήματα. Συγκεκριμένα, όταν η Google λαμβάνει σχετική ειδοποίηση για κάποιον χρήστη, τότε αυτός υποχρεώνεται να παρακολουθήσει ένα εκπαιδευτικό βίντεο και να απαντήσει στη συνέχεια σε σχετικό ερωτηματολόγιο με απαντήσεις πολλαπλής επιλογής. Επίσης, επανασχεδίασε το κέντρο βοήθειας σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα (copyright help center).

Πρωταγωνιστές του εκπαιδευτικού βίντεο είναι δύο από τους ήρωες του δημοφιλούς Happy Tree Friends. Οι οπαδοί τους όμως μάλλον θα απογοητευτούν, αφού το επεισόδιο κυλά τελείως …αναίμακτα και δεν έχει καμία σχέση με το γνωστό ύφος της σειράς.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του YouTube, «Επειδή οι νόμοι περί πνευματικών δικαιωμάτων μπορεί να είναι πολύπλοκοι, η εκπαίδευση των χρηστών είναι εξαιρετικά σημαντική ώστε να διασφαλιστεί ότι οι χρήστες κατανοούν τους κανόνες και εξακολουθούν να συμμορφώνονται με αυτούς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους ισχύοντες όρους χρήσης, σε περίπτωση που ένας χρήστης δεχτεί τρεις διαφορετικές προειδοποιήσεις αποκλείεται από την υπηρεσία. Από χθες ωστόσο, οι όροι αυτοί έγιναν ελαφρώς πιο ελαστικοί, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί χάρη σε χρήστες που έχουν επιδείξει στο παρελθόν καλή συμπεριφορά.Πηγή: insomnia.gr
Pin It