Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Σειρά μαθημάτων να αρχίσετε την Σειρά Μαθημάτων για την HTML5
How-to να εντοπίστε το how-to που σας ενδιαφέρει.
wlearn να επισκεφτείτε στο προφίλ του WLearn στο Instagram
Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Βήτα
Νέα στο Διαδίκτυο να διαβάσετε τα τελευταία Nέα στο Διαδίκτυο

Γίνε τηλεστάρ από το PC σου



Η υπηρεσία Ustream (www. ustream.tv) συνδυάζει τη λογική του YouTube, επιτρέπονταςστους χρήστες της να ανεβάζουν τα προσωπικά τους βίντεο, µε τη διαφορά ότι όλα γίνονται σε ζωντανή µετάδοση. Και επιπλέον, πέρα από την εικόνα, ο παρουσιαστής µπορεί να δέχεται σχόλια από το κοινό µέσα από chat και να απαντά σε αυτά όσο τρέχει η εκποµπή σε πραγµατικό χρόνο.

Το Ustream, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Τα Νέα, έκανε το µεγάλο µπαµ στις προεδρικές εκλογές των Ηνωµένων Πολιτειών, όταν φιλοξένησε online debates των υποψηφίων, αλλά και στελεχών τους µε ζωντανή συµµετοχή από το κοινό. Το χρησιµοποίησαν χιλιάδες Ιάπωνες ανεβάζοντας σε πραγµατικό χρόνο εικόνες από τηλεοπτικά δίκτυα, δίνοντας ζωντανές πληροφορίες για τον καταστροφικό σεισµό και το τσουνάµι που ακολούθησε. Και βέβαια, έχει τους δικούς του φανατικούς χρήστες στην Ελλάδα.

Το κόστος για να στήσει κανείς τον δικό του e-τηλεοπτικό σταθµό δεν είναι απαγορευτικό, τουλάχιστον στην αρχή. Το µόνο που χρειάζεται είναι ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής µε ικανοποιητικά χαρακτηριστικά (µε µέσο κόστος ανάµεσα στα 1.500 και 2.000 ευρώ), γρήγορη σύνδεση στο Internet (µε κόστος περίπου 20-25 ευρώ το µήνα), µια ψηφιακή βιντεοκάµερα υψηλής ευκρίνειας (µε κόστος που ξεκινά από τα 500 και φτάνει τα 1.000 ευρώ) και το σχετικόλογισµικό το οποίο µπορεί να είναι δωρεάν ή να κοστίζει έως 1.000 ευρώ.

Ustream logo

∆ηλαδή, δεδοµένου ότι οι περισσότεροι φίλοι της τεχνολογίας έχουν πρόσβαση στα παραπάνω, µπορεί κανείς ουσιαστικά δωρέαν να κάνει τα πρώτα του πειράµατα στον κόσµο των ψηφιακών ζωντανών µεταδόσεων. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει όριο ως προς την ποιότητα αλλά και τον πλούτο του περιεχοµένου.

Ανεξάρτητα πάντως από το κόστος και την ποιότητα, το Ustream καταφέρνει να σπάσει τα στεγανά της παραδοσιακής τηλεόρασης, επιτρέποντας στον καθένα να µετατραπεί σε έναν e-παρουσιαστή. Όπως τα blogs έδωσαν τη δυνατότητα σε όλους να µεταφέρουντις απόψεις τους έτσι και το Ustream βάζει στο παιχνίδι την εικόνα και µάλιστα σε ζωντανή µετάδοση, αλλάζοντας άρδην τον ψηφιακό χάρτη.

Πηγή: TechIT.gr
Pin It