Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Νέα στο Διαδίκτυο να διαβάσετε τα τελευταία Nέα στο Διαδίκτυο
Αφιέρωμα να διαβάσετε το αφιέρωμα για το Affiliate marketing
Σειρά μαθημάτων να αρχίσετε την Σειρά Μαθημάτων για την HTML5
How-to να επισκεφτείτε το κανάλι του wlearn στο youtube
wlearn να επισκεφτείτε στο προφίλ του WLearn στο Instagram

Firefox logoΠροειδοποιητικό μήνυμα σε όσες επεκτάσεις καθυστερούν την εκκίνηση του Firefox πάνω από 25% ανακοίνωσε ότι θα συμπεριλάβει η Mozilla μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, ενώ σε επόμενη έκδοση του browser τέτοιου είδους επεκτάσεις δεν θα μπορούν να εγκατασταθούν παρά μόνο εάν ο χρήστης το εγκρίνει ρητά.

Μάλιστα, στη λίστα με τις επίμαχες επεκτάσεις βρίσκονται μερικές από τις πιο δημοφιλείς, όπως για παράδειγμα το Firebug, το FlashGot, το και το Xmarks. Ειδικά το Firebug φαίνεται πως καθυστερεί την εκκίνηση του Firefox κατά 74%, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στη σχετική λίστα, μαζί με το FoxLingo.

Όπως εξηγεί η Mozilla, κάθε επέκταση που εγκαθίσταται στον browser καθυστερεί κατά μέσο όρο την εκκίνηση του browser κατά 10%. Για κάποιους χρήστες αυτό μπορεί να σημαίνει καθυστέρηση μερικών αμελητέων χιλιοστών του δευτερολέπτου, ενώ για άλλους μπορεί να φτάνει έως μισό δευτερόλεπτο, ανάλογα με την ισχύ του συστήματός τους. Σύμφωνα ωστόσο με δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν, εκτιμάται ότι η εγκατάσταση 10 επεκτάσεων είναι αρκετή για να διπλασιάσει τον χρόνο εκκίνησης.

Για το λόγο αυτό έχουν ξεκινήσει να πραγματοποιούνται αυτόματοι έλεγχοι στις 100 δημοφιλέστερες επεκτάσεις που φιλοξενούνται στους καταλόγους της Mozilla, με τα αποτελέσματα να κοινοποιούνται δημόσια. Στο άμεσο μέλλον θα πραγματοποιούνται αντίστοιχοι έλεγχοι σε όλες τις νέες επεκτάσεις που υποβάλλονται, ενώ στους προσεχείς μήνες το μέτρο θα επεκταθεί ώστε να συνυπολογίζει και άλλους παράγοντες, όπως την ταχύτητα φόρτωσης των ιστοσελίδων.

Από ότι φαίνεται, πρόθεση της Mozilla είναι να «υποχρεώσει» τους προγραμματιστές να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στη βελτιστοποίηση των επεκτάσεών τους, θεωρώντας ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης ώστε οι χρήστες να μη χρειάζεται να επιλέξουν ανάμεσα στην παραμετροποίηση και την απόδοση, γιατί «μπορούν να τα έχουν και τα δύο».

Πηγή: insomnia.gr
Pin It