Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

wlearn να επισκεφτείτε στο προφίλ του WLearn στο Instagram
How-to να εντοπίστε το how-to που σας ενδιαφέρει.
Νέα στο Διαδίκτυο να διαβάσετε τα τελευταία Nέα στο Διαδίκτυο
Αφιέρωμα να μάθετε τον τρόπο που μπορείτε να προσθέσετε email links στις ιστοσελίδες μας
Αφιερώματα να επισκεφτείτε την σελίδα με τα Αφιερώματα

Τη δυνατότητα εξαίρεσης συγκεκριμένων ιστοχώρων από τα αποτελέσματα μιας αναζήτησης πρόσθεσε η Google. Συγκεκριμένα, δίπλα στην ήδη υπάρχουσα επιλογή “Cached” (αποθηκευμένη σελίδα) που εμφανίζεται σε κάθε αποτέλεσμα, προστίθεται ένα νέο link που παραπέμπει στο μπλοκάρισμα όλων των αποτελεσμάτων από το συγκεκριμένο domain.Δημοσιευμένη Εικόνα
Στη συνέχεια εμφανίζεται μήνυμα επιβεβαίωσης όπου περιλαμβάνεται και η επιλογή αναίρεσης της ενέργειας. Ενώ όμως η επιλογή εμφανίζεται σε όλους τους χρήστες, ανεξαρτήτως του αν είναι συνδεδεμένοι ή όχι με τον Google λογαριασμό τους, η σύνδεση είναι, προφανώς, απαραίτητη για την ολοκλήρωση της ενέργειας.

Δημοσιευμένη Εικόνα
Από τη στιγμή που πραγματοποιηθεί η εξαίρεση, τα αποτελέσματα από το αποκλεισμένο domain θα πάψουν να εμφανίζονται στις αναζητήσεις του χρήστη. Αντ’ αυτού, θα εμφανίζεται στην κορυφή ή το τέλος της σελίδας των αποτελεσμάτων (ανάλογα με το πόσο ψηλά θα εμφανιζόταν ο αποκλεισμένος ιστοχώρος) ένδειξη ότι η συγκεκριμένη αναζήτηση περιλαμβάνει αποτελέσματα από domains που έχουν μπλοκαριστεί, ώστε ο χρήστης να μπορεί ανά πάσα στιγμή να αναιρέσει την επιλογή του.

Δημοσιευμένη Εικόνα
Η επιλογή διαχείρισης των αποκλεισμένων ιστοχώρων έχει προστεθεί στη σελίδα ρυθμίσεων των προτιμήσεων του χρήστη. Εκεί μπορεί να αναιρέσει κάποιο προηγούμενο μπλοκάρισμα ή να προσθέσει απευθείας ένα domain, δηλώνοντας, προαιρετικά την αιτία του αποκλεισμού. Ο μέγιστος αριθμός ιστοχώρων που μπορεί κανείς να αποκλείσει φτάνει τα 500.

Δημοσιευμένη Εικόνα


Προς το παρόν, το μπλοκάρισμα ενός ιστοχώρου από τους χρήστες δεν επηρεάζει την γενικότερη αξιολόγησή του (Page Rank) στα αποτελέσματα αναζήτησης, παρόλα αυτά, η Google θα εξετάσει το ενδεχόμενο να το λάβει μελλοντικά υπόψη.

Το νέο χαρακτηριστικό έχει ήδη ξεκινήσει να ενεργοποιείται στους χρήστες της αγγλικής έκδοσης της μηχανής αναζήτησης που χρησιμοποιούν Chrome 9+, Internet Explorer 8+ και Firefox 3.5+. Η επέκτασή της σε περισσότερες γλώσσες, περιοχές και browsers αναμένεται σύντομα.

Πηγή: insomnia.gr
Pin It