Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Άρθρο να μάθετε τι είναι Dark Web
wlearn Ακολουθήστε το WLearn στο Twitter
Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Βήτα
Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Σκιαδά
Αφιέρωμα να διαβάσετε το αφιέρωμα για το Affiliate marketing

Ποια είναι η πρωτεύουσα των χάκερ;



Γι’ αυτό και οι ειδικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος την αποκαλούν «Χάκερβιλ». Στους δρόμους της πόλης, εκτός από αυτοκίνητα της (ρουμανικής) μάρκας «Dacia», ο περαστικός θα δει να παρκάρουν πανάκριβες Mercedes, BMW και Audi, όλες τους «λάφυρα» μιας ζωής βουτηγμένης στην ηλεκτρονική απάτη.

Οι κάτοχοι τους είναι συνήθως 40αρηδες οι οποίοι, μετά την πτώση του Κομμουνιστικού καθεστώτος του δικτάτορα Νικολάε Τσαουσέσκου, πλούτισαν όντες οι πρώτοι που πούλησαν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» στο ρουμανικό, το ευρωπαϊκό και διεθνές Διαδίκτυο.

Στήνουν κομπίνες ηλεκτρονικού εμπορίου πουλώντας ανύπαρκτα προϊόντα σε ανυποψίαστους κι εύπιστους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Οργανώνουν, με το αζημίωτο φυσικά, επιθέσεις με κακόβουλο λογισμικό (malware) σε ιστοσελίδες επιχειρήσεων.

Σχεδιάζουν ιστοσελίδες-μαϊμού προκειμένου να υποκλέπτουν τραπεζικούς λογαριασμούς. "Συμμετέχουν" με ανύπαρκαντικείμενα μεγάλης αξίας σε δημοπρασίες στο e - bay. «Αρχικά, οι τακτικές τους ήταν σχεδόν ερασιτεχνικές.

Για παράδειγμα, ένας Ρουμάνος, προσποιούμενος τον αμερικανό φαντάρο, έψαχνε αγοραστή για να πουλήσει το – ανύπαρκτο - αυτοκίνητο του το οποίο, όταν έπαιρνε τα χρήματα, υποτίθεται ότι θα έστελνε στον νέο αγοραστή από τις ΗΠΑ», τονίζει στον δημοσιογράφο του περιοδικού Wired ο πράκτορας του FBI στο Βουκουρέστι, Μάικλ Γιούμπανκς, προσθέτοντας πως «στην πορεία όμως, οι μέθοδοι των κακοποιών έγιναν πιο εξεζητημένες και σύνθετες. Λόγου χάρη, υποκλέψαμε e - mail μεταξύ απατεώνων που συμβουλεύουν ο ένας τον άλλον πώς να απαντάνε σε ερωτήσεις «παγίδες» των ανυποψίαστων θυμάτων».

Το χρήμα κινείται στην πόλη και μάλιστα κάτω από τη μύτη των τοπικών αστυνομικών Αρχών οι οποίες αντιμετωπίζουν το φαινόμενο με τη λογική της Λερναίας Ύδρας ή, σύμφωνα με καταγγελίες, κάνοντας τα στραβά μάτια εισπράττοντας μίζες. «Δύο απατεώνες πιάνεις, άλλοι 20 παίρνουν τη θέση τους», παραδέχονται στον συντάκτη του αμερικανικού περιοδικού αξιωματούχοι της τοπικής αστυνομίας, δηλώνοντας ανήμποροι να κάνουν κάτι για να σταματήσουν την εξάπλωση του διαδικτυακού εγκλήματος.

Πηγή: TechIT.gr
Pin It