Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Άρθρο να μάθετε τι είναι Dark Web
Αφιέρωμα να βρείτε λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που συναντάτε κατά την διαχείριση του email σας
Σειρά μαθημάτων να αρχίσετε την Σειρά Μαθημάτων για την HTML5
How-to να μάθετε πως να μεταφέρετε στο Google Photos τις φωτογραφίες ή video που έχετε δημοδιεύσει στο Facebook
How-to να διαβάσετε το how-to με τίτλο "Πώς να ενεργοποιήσετε την Λειτουργία Περιορισμένης Πρόσβασης στο Youtube (Parental Control)".

WordpressΠεριλαμβάνοντας πάνω από 820 διορθώσεις και με αρκετές νέες δυνατότητες για τους διαχειριστές, η τελική έκδοση του Wordpress 3.1 είναι πλέον γεγονός. Ο επανασχεδιασμός του τρόπου εισαγωγής links, η μπάρα διαχείρισης που δίνει εύκολη πρόσβαση σε όλες τις βασικές ενέργειες, η δυνατότητα δημιουργίας διαφορετικών τύπων άρθρων, η συνδυαστική χρήση των κατηγοριών και των ετικετών και αρκετά ακόμη νέα χαρακτηριστικά, κάνουν το Wordpress 3.1 να ξεφεύγει οριστικά από τα στενά όρια μιας blogging πλατφόρμας και να θυμίζει ακόμη περισσότερο ένα ολοκληρωμένο CMS.

Πιο συγκεκριμένα, μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να περιμένουν όσοι το εγκαταστήσουν, περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • Post Formats. Πρόκειται για τη δυνατότητα ορισμού ξεχωριστού μορφοτύπου (format) ανά καταχώρηση (π.χ. gallery, link, παράθεση κλπ). Ανάλογα με το format του εκάστοτε άρθρου, ο διαχειριστής θα έχει τη δυνατότητα να δώσει διαφορετικά styles ανά περίπτωση.
  • Εσωτερικά links. Ο συντάκτης θα μπορεί εύκολα να εντοπίσει άρθρα εντός του blog του και να δημιουργήσει απευθείας links σε αυτά μέσα από τον text editor.
  • Σελίδες index για τα custom post types. Πρόκειται για τη δυνατότητα δημιουργίας σελίδων που θα μπορούν να εμφανίσουν τους τύπους άρθρων που έχετε δημιουργήσει εσείς, κάτι που μέχρι τώρα δεν υποστηριζόταν.
  • Βελτιώσεις στο περιβάλλον διαχείρισης και ενσωμάτωση λειτουργικοτήτων που υπάρχουν στο WordPress.com και αφορούν την καλύτερη ταξινόμηση και εντοπισμό των θεμάτων, αλλά και την εισαγωγή μιας αντίστοιχης μπάρας διαχείρισης (Admin Bar).

Το Wordpress 3.1 είναι διαθέσιμο προς λήψη από το Wordpress.org, ενώ όσοι χρησιμοποιούν ήδη το Wordpress 3.0x μπορούν μέσα από τον πίνακα ελέγχου να αναβαθμίσουν αυτόματα στη νέα έκδοση (κάνοντας προηγουμένως ένα backup, για κάθε ενδεχόμενο).

Πηγή: insomnia.gr
Pin It