Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Σειρά μαθημάτων να αρχίσετε την Σειρά Μαθημάτων για την HTML5
Αφιέρωμα να βρείτε λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που συναντάτε κατά την διαχείριση του email σας
How-to να μάθετε πως να μεταφέρετε στο Google Photos τις φωτογραφίες ή video που έχετε δημοδιεύσει στο Facebook
wlearn Ακολουθήστε το WLearn στο Twitter
Αφιερώματα να επισκεφτείτε την σελίδα με τα Αφιερώματα

Χακτιβιστές κατέλαβαν την εταιρεία ψηφιακής προστασίας των Η.Π.Α.Η εκδίκηση των Anonymous ήταν άμεση και σκληρή. Χρησιμοποιώντας τις πλέον εξελιγμένες τεχνικές χάκινγκ, η ομάδα «βεβήλωσε» την ιστοσελίδα της εταιρείας, έφραξε στο δίκτυο μηνυμάτων με 60.000 email, ενώ διέρρηξε τον προσωπικό λογαριασμό του κ. Barr στο Twitter, δημοσιεύοντας προσβλητικά μηνύματα και υποτιθέμενες προσωπικές πληροφορίες του «θύματος».

Ο όρος «pwned» προέρχεται από την κοινότητα των online gamers, και χρησιμοποιείται όταν κάποιος ελέγχεται απόλυτα από κάποιον άλλον, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει. Τους τελευταίους μήνες, οι Anonymous έχουν αποκτήσει διεθνή φήμη για τις ψηφιακές τους επιθέσεις, που προκαλούν το χάος σε κυβερνητικούς και εταιρικούς ιστότοπους, οι οποίοι πολεμούν το WikiLeaks.

Οι επιθέσεις σε εταιρείες που αρνούνται τις υπηρεσίες τους, όπως το PayPal, η Mastercard και η Visa, οδήγησαν τις αστυνομικές αρχές σε εντατικές έρευνες και συλλήψεις στη Βρετανία, την Ολλανδία και τις Η.Π.Α., ενώ έχουν επιστρατευτεί ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας για να ξεσκεπάσουν τους εγκέφαλους της οργάνωσης.

Ο Aaron Barr υποστήριξε ότι οι έρευνες στο chat room των Anonymous, αποκάλυψαν πως η ομάδα αποτελείται από έναν πυρήνα 30 ατόμων, μαζί με άλλους 10, οι οποίοι «είναι οι πιο έμπειροι και συντονίζουν τις περισσότερες αποφάσεις». Οι Anonymous έχουν περιγράψει την ομάδα τους, ως μία αναρχική δημοκρατική κολεκτίβα δίχως ηγεσία.

Το μήνυμα που άφησαν στην αρχική σελίδα της HBGary, έγραφε: «Νομίζετε πως βρήκατε τα ονόματα και τις διευθύνσεις των ‘κεφαλιών’ των Anonymous; Δεν βρήκατε τίποτα. Νομίζεται πως οι Anonymous έχουν κάποιον ιδρυτή και μερικούς συνιδρυτές; Λάθος».

Από την πλευρά του, ο ιδρυτής της HBGary, Greg Hoglund, υποσχέθηκε να πάρει τη δική του εκδίκηση: «Δεν ενόχλησαν οποιαδήποτε εταιρεία. Εμείς προστατεύουμε την κυβέρνηση των Η.Π.Α. από τους χάκερ. Δε θα μπορούσαν να βρουν χειρότερη εταιρεία για να ενοχλήσουν».

Πηγή: insomnia.gr
Pin It