Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Άρθρο να μάθετε τι είναι Dark Web
Νέα στο Διαδίκτυο να διαβάσετε τα τελευταία Nέα στο Διαδίκτυο
Αφιέρωμα να μάθετε τον τρόπο που μπορείτε να προσθέσετε email links στις ιστοσελίδες μας
How-to να μάθετε πως να μεταφέρετε στο Google Photos τις φωτογραφίες ή video που έχετε δημοδιεύσει στο Facebook
How-to να εντοπίστε το how-to που σας ενδιαφέρει.

Google logoΣε μια προσπάθεια να ενισχύσει την ασφάλεια των λογαριασμών των χρηστών της, η Google ξεκίνησε να διαθέτει σε όλους τη δυνατότητα πιστοποίησης των στοιχείων με δύο βήματα. Συγκεκριμένα, οι χρήστες που θα ενεργοποιήσουν το νέο χαρακτηριστικό θα πρέπει πέρα από το όνομα και τον κωδικό τους να δηλώσουν και έναν επιπλέον κωδικό επιβεβαίωσης που θα λαμβάνουν μέσω του κινητού τους τηλεφώνου. Η όλη διαδικασία μοιάζει, δηλαδή, με το σύστημα που εφαρμόζουν οι τράπεζες για την είσοδο στις online υπηρεσίες τους.

Δημοσιευμένη Εικόνα
Η αποστολή του κωδικού μπορεί να γίνει με τηλεφωνική κλήση από την πλευρά της Google, μέσω SMS ή με αυτόματη δημιουργία του από ειδική εφαρμογή που διατίθεται για Android, iPhone και BlackBerry.

Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να πει στο σύστημα να θυμάται τον κωδικό επιβεβαίωσης στο συγκεκριμένο μηχάνημα για 30 μέρες, αλλά και να εγκαταστήσει κωδικούς για χρήση σε συγκεκριμένες εφαρμογές που δεν τρέχουν σε browser και δεν έχουν σχεδιαστεί ώστε να ζητούν κωδικό επιβεβαίωσης.

Ας σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δυνατότητα ήταν ήδη διαθέσιμη από τον Σεπτέμβριο σε κάποιες εκδόσεις του Google Apps, πλέον όμως έχει ξεκινήσει να διατίθεται σε όλους τους χρήστες των υπηρεσιών της Google.

Για να δείτε εάν έχει ενεργοποιηθεί στην περίπτωσή σας, θα πρέπει να επισκεφθείτε τη σελίδα προσωπικών ρυθμίσεων του λογαριασμού σας και να ψάξετε για το link “Using 2-step verification”.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Πηγή: insomnia.gr
Pin It