Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

How-to να επισκεφτείτε το κανάλι του wlearn στο youtube
Άρθρο να διαβάσετε το άρθρο μου για το ντοκιμαντέρ του Netflix "Το Κοινωνικό δίλημμα" (The social dilemma)
Αφιέρωμα να μάθετε τον τρόπο που μπορείτε να προσθέσετε email links στις ιστοσελίδες μας
Άρθρο να μάθετε πως λειτουργεί μια μηχανή αναζήτησης
Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Σκιαδά

Η διακοπή του Ίντερνετ επί πέντε ημέρες από την αιγυπτιακή κυβέρνηση υπολογίζεται ότι κόστισε στην Αίγυπτο 90 εκατομμύρια δολάρια (65 εκατομμύρια ευρώ) και οι επιπτώσεις της μπορεί να είναι ακόμη σημαντικότερες μακροπρόθεσμα, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τον ΟΟΣΑ.

"Οι μπλοκαρισμένες υπηρεσίες (οι τηλεπικοινωνίες και το Ίντερνετ) αντιπροσωπεύουν περίπου 3% και 4% του ΑΕΠ, δηλαδή επιφέρουν απώλεια 18 εκατομμυρίων δολαρίων ημερησίως", αναφέρει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) σε σύντομη ανακοίνωσή του.

Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις μπορεί να είναι πολύ πιο σημαντικές, επειδή αυτό το μέτρο έπληξε τις τοπικές και διεθνείς υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας που παρέχουν υπηρεσίες και εκτός της Αιγύπτου, υπογραμμίζει ο οργανισμός, η έδρα του οποίου βρίσκεται στο Παρίσι.

"Θα είναι πολύ δυσκολότερο στο μέλλον να προσελκυθούν ξένες επιχειρήσεις και να πεισθούν ότι τα δίκτυα θα παραμείνουν αξιόπιστα", ενώ "ως τώρα η προσέλκυση των εταιρειών αυτών ήταν μια σημαντική στρατηγική της κυβέρνησης" της Αιγύπτου, εκτιμά ο ΟΟΣΑ.

Η πρόσβαση στο Ίντερνετ αποκαταστάθηκε λίγο-πολύ την Τετάρτη στο Κάιρο, έπειτα από περισσότερες από πέντε ημέρες υποχρωτικής διακοπής στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Πηγή: Nooz.gr
Pin It