Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Αφιέρωμα να βρείτε λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που συναντάτε κατά την διαχείριση του email σας
Άρθρο να μάθετε πως λειτουργεί μια μηχανή αναζήτησης
Αφιέρωμα να διαβάσετε το αφιέρωμα για το Affiliate marketing
Άρθρο να μάθετε τι είναι Dark Web
How-to να μάθετε πως να μεταφέρετε στο Google Photos τις φωτογραφίες ή video που έχετε δημοδιεύσει στο Facebook

Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα ήρθαν στο φως χάρη στο Google EarthΣυγκεκριμένα, ο Kennedy κάλυψε περίπου 1240 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκτασης στη Σαουδική Αραβία χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα της Google και με τη λειτουργία του birds-eye view εντόπισε 1977 πιθανούς αρχαιολογικούς χώρους. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και 1082 αρχαίοι πέτρινοι τάφοι.

Όπως εξηγεί, οι αεροφωτογραφίες της Σαουδικής Αραβίας δεν είναι διαθέσιμες στους περισσότερους αρχαιολόγους και είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να πετάξει κανείς πάνω από τη χώρα. Για να επιβεβαιώσει ότι τα ευρήματά του αποτελούσαν απομεινάρια αρχαίας ζωής και όχι απλή βλάστηση ή σκιές, ζήτησε τη βοήθεια φίλου του που ζει στη Σαουδική Αραβία και – αν και δεν είναι αρχαιολόγος – ανέλαβε να φωτογραφήσει ενδεικτικά δύο περιοχές.

Συγκρίνοντας τις φωτογραφίες του φίλου του με αντίστοιχες εικόνες που είχε δει στην Ιορδανία, ο Kennedy θεωρεί πως τα ευρήματά του μπορεί να έχουν ηλικία έως και 9000 χρόνια. Παρόλα αυτά, η αυτοψία κρίνεται επιβεβλημένη προκειμένου να επιβεβαιωθεί η εικασία του, καθώς μέσω του Google Earth δεν είναι δυνατό να υπολογιστεί η ηλικία ενός ευρήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2008, επίσης Αυστραλοί ερευνητές, αυτή τη φορά από τη Μελβούρνη, είχαν εντοπίσει με τον ίδιο τρόπο 463 αντίστοιχους χώρους στο Αφγανιστάν.

Πηγή: insomnia.gr
Pin It