Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

How-to να διαβάσετε το how-to με τίτλο "Πώς να ενεργοποιήσετε την Λειτουργία Περιορισμένης Πρόσβασης στο Youtube (Parental Control)".
Άρθρο να διαβάσετε το άρθρο μου για το ντοκιμαντέρ του Netflix "Το Κοινωνικό δίλημμα" (The social dilemma)
Αφιερώματα να επισκεφτείτε την σελίδα με τα Αφιερώματα
Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Σκιαδά
How-to να επισκεφτείτε το κανάλι του wlearn στο youtube

hotmail logoΑκολουθώντας το παράδειγμα του Gmail, το Hotmail δίνει πλέον κι αυτό στους χρήστες του τη δυνατότητα να δημιουργούν «ψευδώνυμα» του e-mail τους. Πιο συγκεκριμένα, με τη λειτουργία “alias”, ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει εναλλακτικές διευθύνσεις που δεν αποτελούν αυτόνομους λογαριασμούς, αλλά ελέγχονται από το κεντρικό inbox. Η χρησιμότητα μιας τέτοιας λειτουργίας έχει να κάνει με τον καλύτερο έλεγχο της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, αφού θα μπορούσε να κάνει εγγραφές σε ιστοχώρους χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο αντί του πραγματικού e-mail.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Hotmail διέθετε ήδη παρόμοιο χαρακτηριστικό, αφού επέτρεπε στους χρήστες να δημιουργούν παραλλαγές της διεύθυνσής τους προσθέτοντας το σύμβολο «+» μετά το όνομα τους (π.χ. το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. θα μπορούσε να έχει και το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.). Επρόκειτο ωστόσο για μέθοδο που δεν ήταν σε θέση να κρύψει το πραγματικό e-mail και εύκολα μπορούσε να παρακαμφθεί από spammers. Αντίθετα, με το “alias” είναι πλέον εφικτή η πλήρης απόκρυψη της αρχικής διεύθυνσης.

Ο χρήστης έχει το δικαίωμα να φτιάξει 5 διαφορετικά ψευδώνυμα το χρόνο και 15 συνολικά και η δημιουργία τους γίνεται μέσω της διεύθυνσης mail.live.com/?rru=createalias (έχοντας φυσικά προηγουμένως συνδεθεί με τον λογαριασμό του).

Πηγή: insomnia.gr
Pin It