Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Βήτα
Αφιέρωμα να μάθετε τον τρόπο που μπορείτε να προσθέσετε email links στις ιστοσελίδες μας
Άρθρο να διαβάσετε το άρθρο μου για το ντοκιμαντέρ του Netflix "Το Κοινωνικό δίλημμα" (The social dilemma)
Σειρά μαθημάτων να αρχίσετε την Σειρά Μαθημάτων για την HTML5
Αφιέρωμα να βρείτε λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που συναντάτε κατά την διαχείριση του email σας

Google logoΗ δημιουργία εγγενών (native) εφαρμογών για smartphones είναι κάτι από το οποίο η Google ηθελημένα μέχρι στιγμής απέχει, εστιάζοντας αντίθετα στην ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών προσπελάσιμων μόνο από έναν απλό browser. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, όμως, η κατάσταση αυτή ενδέχεται να αλλάξει σύντομα, αφού μετά τις πρόσφατες διοικητικές αλλαγές αναμένεται και η αλλαγή στρατηγικής της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Larry Page, που αναλαμβάνει καθήκοντα CEO στη θέση του Eric Schmidt, θα ηγηθεί της ανάπτυξης εγγενών εφαρμογών για smartphones, γι’ αυτό και η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει να προσλαμβάνει και να μεταθέτει υπαλλήλους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο συντάκτης συνεχίζει μάλιστα λέγοντας πως σύμφωνα με τις πηγές του, η Google θα χρηματοδοτήσει μικρές ομάδες προγραμματιστών που θα αναλάβουν τη δημιουργία των εφαρμογών. Αυτές μάλιστα δεν θα σχετίζονται μόνο με υπάρχοντα προϊόντα της Google αλλά και με παιχνίδια και εφαρμογές που δεν θα φέρουν απαραίτητα το εμπορικό σήμα της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η είδηση φτάνει λίγο μετά από δημοσίευμα της AppsFire, πλατφόρμας mobile μάρκετινγκ, που ισχυρίζεται ότι οι χρήστες περνούν το 50% του χρόνου τους σε εγγενείς εφαρμογές έναντι του μόλις 10% που αφιερώνουν στον browser.

Πηγή: insomnia.gr
Pin It