Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Σκιαδά
wlearn να επισκεφτείτε στο προφίλ του WLearn στο Instagram
Αφιερώματα να επισκεφτείτε την σελίδα με τα Αφιερώματα
Άρθρο να μάθετε τι είναι Dark Web
Σειρά μαθημάτων να αρχίσετε την Σειρά Μαθημάτων για την HTML5

Διέρρευσε στο Internet ο κώδικας του Kaspersky antivirusΟ κώδικας είναι γραμμένος στις γλώσσες προγραμματισμού C++ και Delphi, και δεν αναφέρεται μόνο στη λειτουργία του antivirus, αλλά και για τις λειτουργίες γονικού ελέγχου, anti-phishing, anti-dialer και anti-spam. Πολύ πιθανόν ο κώδικας να αντιστοιχεί στην έκδοση Kaspersky 8.

Αν και μέχρι σήμερα το πρόγραμμα έχει φτάσει την έκδοση 11, είναι πολύ πιθανόν μεγάλο μέρος του κώδικα να μην έχει αλλάξει ή να έχει τροποποιηθεί ελάχιστα. Αυτό σημαίνει ότι η διαρροή αυτή έχει μεγάλη σημασία για τους hackers καθώς θα είναι πιο εύκολο γι' αυτούς να κατανοήσουν τη λειτουργία όχι μόνο του συγκεκριμένου antivirus αλλά και των περισσότερων που κυκλοφορούν στην αγορά.

Οι φήμες για πιθανή διαρροή του κώδικα του Kaspersky κυκλοφορούσαν από το 2009. Το Softpedia αναφέρει ότι έχει στείλει αρκετά email στην εταιρεία για να ζητήσει διευκρινίσεις σχετικά με το συμβάν, χωρίς όμως να λάβει κάποια απάντηση.

Η διαρροή πραγματοποιήθηκε από πρώην υπάλληλο της εταιρείας, ο οποίος εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης σχετικά με κατηγορίες κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας. Σύμφωνα με την ρωσική ιστοσελίδα τεχνολογικού περιεχομένου cnews.ru, εκπρόσωπος τύπου της Kaspersky, διαβεβαιώνει ότι τα τελευταία προϊόντα της εταιρείας δε χρησιμοποιούν σε κανένα σημείο ίδιο κομμάτι κώδικα με αυτόν της διαρροής.

Το αρχείο μεγέθους 182MB που περιέχει τον κλεμμένο κώδικα ανέβηκε για πρώτη φορά στο Internet το Νοέμβριο του 2010 σε "ιδιωτικό" forum ενώ στις 26 Ιανουαρίου 2011 κυκλοφόρησε σε δημόσιες ιστοσελίδες ανταλλαγής torrent και μέχρι στιγμής έχει σημειώσει περισσότερες από 2000 λήψεις.

Πηγή: insomnia.gr
Pin It