Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

wlearn Ακολουθήστε το WLearn στο Twitter
How-to να επισκεφτείτε το κανάλι του wlearn στο youtube
Αφιέρωμα να βρείτε λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που συναντάτε κατά την διαχείριση του email σας
Αφιερώματα να επισκεφτείτε την σελίδα με τα Αφιερώματα
Αφιέρωμα να μάθετε τον τρόπο που μπορείτε να προσθέσετε email links στις ιστοσελίδες μας

Facebook LogoΤο Facebook πλήρωσε $8.5m (8.5 εκατομμύρια δολλάρια) για να αγοράσει το domain fb.com, δείχνοντας έτσι τη σημασία για εταιρίες να έχουν στην κατοχή τους το σωστό domain. Το Facebook πήρε πέρυσι το fb.com από το American Farm Bureau Federation (AFBF) . Το ίδιο το Facebook δεν δημοσιοποίησε τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, ο AFBF αποκάλυψε στο ετήσιο meeting τους ότι κέρδισε $8.5m από την πώληση του FB.com στο ίδιο το Facebook .

Το μεγάλο ποσό των $8.5m είναι 42 φορές μεγαλύτερο από το ποσό που είχε δώσει το Facebook για το domain facebook.com τον Αύγουστο του 2005.

Η ανάγκη για την αγορά του FB.com πρόεκυψε από τη νέα messaging υπηρεσία του Facebook που επιτρέπει στους χρήστες να συνδυάζουν SMS, messaging, chat και email σε ένα ενιαίο interface, με την κατάληξη @facebook.com.

Η αγορά που έκανε το Facebook πρόσφατα τονίζει τη σημασία για κάθε εταιρία να φροντίζει να έχει στην κατοχή της τα σωστά domain.

Οι εταιρίες πρέπει να θεωρούν τα domain τους σαν σημαντική πνευματική ιδιοκτησία και οφείλουν να εξασφαλίζουν όσα domain είναι παρόμοια ή σχετίζονται με την ταυτότητά τους,” αναφέρει ο Steve Holford, διευθυντής της εταιρίας Fasthosts Internet.

Πολλές περιπτώσεις κατάληψης του κυβερνοχώρου (cybersquatting) σχετίζονται με τυπογραφικά λάθη σε ονόματα εταιριών, οπότε η κατοχή τους είναι μία φρόνιμη κίνηση. Ακόμα και τα πιο μεγάλα brands στο κόσμο έχουν βρεθεί σε αυτή τη κατάσταση, οπότε είναι καλό να κοιτάτε τις διαθέσιμες επιλογές για domain τακτικά.”

Πηγή: insomnia.gr
Pin It