Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Βήτα
How-to να επισκεφτείτε το κανάλι του wlearn στο youtube
wlearn να επισκεφτείτε στο προφίλ του WLearn στο Instagram
Αφιερώματα να επισκεφτείτε την σελίδα με τα Αφιερώματα
Νέα στο Διαδίκτυο να διαβάσετε τα τελευταία Nέα στο Διαδίκτυο

Open sourceΟι ρωσικές υπηρεσίες και τα ομοσπονδιακά σώματα της χώρας στρέφονται και επίσημα στη χρήση δωρεάν λογισμικού στο οποίο περιλαμβάνεται και το Linux, με σκοπό μάλιστα να έχουν ολοκληρώσει τη μετάβαση έως το 2015. Η επικύρωση της απόφασης πραγματοποιήθηκε από τον ίδιο τον Ρώσο πρωθυπουργό, Βλάντιμιρ Πούτιν, με την υπογραφή εντολής που εγκρίθηκε στις 17 Δεκεμβρίου και επηρεάζει όλες τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες της χώρας.

Το έγγραφο περιλαμβάνει 25 σημεία που επισημαίνουν τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση της Ρωσίας προκειμένου να εγκαταλείψει το εμπορικό λογισμικό για χάρη δωρεάν ή / και open source εναλλακτικών, όπως είναι το Linux.

Κάθε σημείο κατονομάζει τις συγκεκριμένες ενέργειες που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν, την υπηρεσία που είναι υπεύθυνη να τις υλοποιήσει, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και το προσδοκώμενο τελικό αποτέλεσμα.

Η κίνηση αυτή δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η Ρωσική κυβέρνηση κινείται σταθερά προς την κατεύθυνση του δωρεάν λογισμικού τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2008 είχε δώσει εντολή στα σχολεία να χρησιμοποιούν δωρεάν λογισμικό σε όλους τους υπολογιστές τους. Μάλιστα, τα σχολεία της χώρας που θέλουν να χρησιμοποιήσουν εμπορικό λογισμικό είναι πλέον υποχρεωμένα να το πληρώσουν με δικά τους κονδύλια.

Πηγή: www.insomnia.gr
Pin It