Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

wlearn Ακολουθήστε το WLearn στο Twitter
Σειρά μαθημάτων να αρχίσετε την Σειρά Μαθημάτων για την HTML5
Άρθρο να διαβάσετε το άρθρο μου για το ντοκιμαντέρ του Netflix "Το Κοινωνικό δίλημμα" (The social dilemma)
Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Βήτα
Αφιέρωμα να βρείτε λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που συναντάτε κατά την διαχείριση του email σας

Skype logoΣοβαρό πρόβλημα αντιμετώπισε χθες το Skype, αφού οι υπηρεσίες του για αρκετές ώρες δεν ήταν διαθέσιμες σε μεγάλη μερίδα των χρηστών. Υπήρξαν μάλιστα αναφορές πως ο αριθμός των ενεργών χρηστών του έπεσε στο διάστημα αυτό από τα 21 εκατομμύρια στα 10 εκ., πράγμα που σημαίνει πως το πρόβλημα δεν περιορίστηκε σε τοπικό επίπεδο ή σε χρήστες κάποιας συγκεκριμένης γλώσσας.

Το Skype αναγνώρισε και επίσημα το πρόβλημα, πληροφορώντας αργότερα πως οφείλεται στην πτώση πολλών «υπερκόμβων» (supernodes). Όπως εξηγεί η επίσημη ανακοίνωση, οι υπερκόμβοι λειτουργούν ως ένα είδος τηλεφωνικών καταλόγων για το Skype και υπό κανονικές συνθήκες ο αριθμός τους είναι αρκετά μεγάλος ώστε η δυσλειτουργία μερικών να μην προκαλέσει πρόβλημα στην υπηρεσία.

Χθες, παρόλα αυτά, πολλοί τέτοιοι υπερκόμβοι έπεσαν εξαιτίας προβλήματος που επηρέαζε συγκεκριμένες εκδόσεις του προγράμματος. Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί σε μεγάλο μέρος χάρη στη δημιουργία ακόμη μεγαλύτερων κόμβων (mega-supernodes). Παρόλα αυτά, ενδέχεται να υπάρχουν χρήστες που ακόμη και τώρα δεν έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία.

Αν θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για τις εξελίξεις, μπορείτε να παρακολουθείτε το @skype στο Twitter.

Πηγή: www.insomnia.gr
Pin It