Το SEO είναι το ακρωνύμιο για το Search Engine Optimization και αποτελεί την διαδικασία βελτιστοποίησης μιας ιστοσελίδας, προκειμένου οι μηχανές αναζήτησης να αντιληφθούν καλύτερα το περιεχόμενο της και κατά συνέπεια να το αξιολογήσουν καλύτερα. Είναι η σωστή μέθοδος με την οποία επιτυγχάνεται αυτό που οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι λένε πολύ απλά... "θέλω η ιστοσελίδα μου να είναι πρώτη στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης".

Η Google έχει δημιουργήσει έναν οδηγό για αρχάριους με θέμα την βελτιστοποίηση του SEO στις ιστοσελίδες. Ο οδηγός περιέχει οδηγίες και συμβουλές προς τους developers για να μετατραπεί μια ιστοσελίδα σε περισσότερο φιλική προς την μηχανή αναζήτησης της Google.

Ο οδηγός έχει τίτλο Google's SEO Starter Guide, είναι σε μορφή pdf 32 σελίδων, είναι εικονογραφημένος και περιέχει links σε άλλες πηγές με περισσότερα θέματα. Επίσης περιλαμβάνει λεξικό όρων που υπάρχουν στον οδηγό, τρόπους βελτιστοποίησης ιστοσελίδων για κινητά τηλέφωνα και ανάπτυξη των θεμάτων με τρόπο ώστε να είναι κατανοητά από αρχάριους χρήστες

Ο οδηγός Google's SEO Starter Guide

Πηγή: www.wlearn.gr
Pin It