Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Νέα στο Διαδίκτυο να διαβάσετε τα τελευταία Nέα στο Διαδίκτυο
Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Σκιαδά
Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Βήτα
wlearn να επισκεφτείτε στο προφίλ του WLearn στο Instagram
Αφιερώματα να επισκεφτείτε την σελίδα με τα Αφιερώματα

Θα ξεμείνει το Διαδίκτυο από διευθύνσεις IP;Αν οι εταιρείες παροχής συνδέσεων στο Ίντερνετ δεν λάβουν άμεσα μέτρα, πραγματοποιώντας επενδύσεις για τη μετάβαση σε ένα πιο εξελιγμένο πρωτόκολλο, είναι ορατός ο κίνδυνος να μπλοκαριστεί η πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε χιλιάδες φορητές συσκευές, ακόμη και σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, και να εκτιναχθεί το κόστος.

Το πρωτόκολλο που στηρίζει το Ίντερνετ, γνωστό ως IPv4, παρέχει 4 δισεκατομμύρια διευθύνσεις IP. Η τεράστια έκρηξη που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στον αριθμό των χρηστών του Ίντερνετ, των συσκευών που δίνουν πρόσβαση και των υπηρεσιών web, οδήγησε στην «κατάληψη» των περισσότερων διευθύνσεων. Σήμερα υπάρχουν μόνο 232 εκατομμύρια διαθέσιμες συνδέσεις, οι οποίες εκτιμάται ότι θα εξαντληθούν σε περίπου 340 ημέρες, δηλαδή στις αρχές του επόμενου Ιουλίου.

«Όταν πριν από 30 χρόνια αναπτύσσαμε το πρωτόκολλο IPv4, νομίζαμε ότι είχαμε μεριμνήσει για επαρκή αριθμό διευθύνσεων, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τότε δεν υπήρχαν καν προσωπικοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές», δήλωσε ο Τζον Λίντσεϊ, διευθυντικό στέλεχος της Internode, εταιρείας παροχής Ίντερνετ στην Αυστραλία. «Επίσης, κανείς δεν είχε σκεφτεί το ενδεχόμενο να θέλουν και τα κινητά τηλέφωνα διεύθυνση IP. Πολύ απλά, διότι τότε τα κινητά δεν είχαν ακόμη εφευρεθεί», πρόσθεσε.

Ειδικοί της επιστήμης του Web έχουν βρει λύση στο πρόβλημα, που προϋποθέτει την μετάβαση σε ένα νέο πρωτόκολλο, το IPv6, το οποίο θα παρέχει τρισεκατομμύρια διευθύνσεις. Ωστόσο οι περισσότεροι πάροχοι Ίντερνετ είναι -επί του παρόντος- απρόθυμοι να προβούν στις απαραίτητες επενδύσεις για να προχωρήσει το IPv6.

Ο Τζέοφ Χιούστον, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας στην APNIC (εταιρεία που χορηγεί διευθύνσεις IP σε Ασία και Ειρηνικό) υποστηρίζει ότι ο ρυθμός αύξησης των smartphones, των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των άλλων συσκευών που συνδέονται στο Διαδίκτυο δείχνει ότι η «δεξαμενή» διευθύνσεων θα στερέψει μέσα σε ένα χρόνο, δεκαετίες νωρίτερα από ό,τι είχε προβλεφθεί.

Σύμφωνα με τον Χιούστον, όταν οι διαθέσιμες διευθύνσεις εξαντληθούν, θα δημιουργηθεί ένα είδος «μαύρης αγοράς» για διευθύνσεις IP. «Οι υπηρεσίες που έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν θα μπορούν να πάρουν περισσότερες διευθύνσεις. Οι υπόλοιπες απλώς δεν θα πάρουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: http://www.greeninteractive.gr/green_page/3051.html
Pin It