Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Σκιαδά
How-to να επισκεφτείτε το κανάλι του wlearn στο youtube
How-to να εντοπίστε το how-to που σας ενδιαφέρει.
Αφιέρωμα να μάθετε τον τρόπο που μπορείτε να προσθέσετε email links στις ιστοσελίδες μας
Αφιέρωμα να βρείτε λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που συναντάτε κατά την διαχείριση του email σας

Το... ελεύθερο έχει η Google πλέον στην ΚίναΤον περασμένο Μάρτιο η Google είχε αρχίσει να παραπέμπει τους επισκέπτες του κινεζικού ιστότοπυ της σε αυτόν που διατηρεί στο Χονγκ Κονγκ, τα αποτελέσματα του οποίου δεν λογοκρίνονταν. Εν τω μεταξύ, στην ετήσια έκθεση της για την ανάπτυξη των νέων μέσων στην Κίνα, η Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών της Κίνας που υπάγεται στην κυβέρνηση, κρίνει σε ένα από τα άρθρά της ότι "οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης χρησίμευσαν ως εργαλείο των δυτικών χωρών πολιτικής ανατροπής, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ", παραθέτοντας συγκεκριμένα το παράδειγμα της βορειοδυτικής επαρχίας Ξινγιάνγκ.

Πριν από ένα χρόνο στην επαρχία Ξινγιάνγκ ύστερα από τις διεθνοτικές αιματηρές συγκρούσεις, οι κινεζικές αρχές είχαν αναστείλει τη λειτουργία του ίντερνετ. Οι Ουιγούροι, η τουρκόφωνη μουσουλμανική μειονότητα, είχαν κατηγορηθεί ότι υιοθέτησαν αυτή τη μορφή επικοινωνίας για να οργανώσουν τις διαδηλώσεις τους.

Σύμφωνα με τους συντάκτες του άρθρου, στη διάρκεια των ταραχών αυτών "το Facebook μετατράπηκε σε σημείο συνάντησης αυτονομιστικών οργανώσεων των Ουιγούρων στο εξωτερικό".

Συνεπώς, "δεδομένης της επιτυχίας των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, επιβάλλεται να ενισχυθεί ο έλεγχος αυτών" στην Κίνα και να "δοθεί μεγάλη προσοχή στους εν δυνάμει και τους αθέατους κινδύνους", επισημαίνεται στην εν λόγω έκθεση.

Έως τα τέλη του 2009, περίπου 176 εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου στην Κίνα, στην πλειοψηφία τους νέοι ηλικίας 20 και 29 ετών, επικοινώνησαν μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Πηγή: http://www.myfreetime.gr/technology/internet
Pin It