Δεν σας ικανοποιεί η αναπαραγωγή βίντεο με ανάλυση 1080p; Σήμερα η Google πρόσθεσε τη δυνατότητα στο YouTube να αναπαράγει βίντεο με ανάλυση 4096p! Δηλαδή (4096 x 3072 pixels). Σε σινεμά όπως το IMAX, το οποίο αναπαράγει ταινείες σε ανάλυση 2Κ, χρησιμοποιούν οθόνη 864 ιντσών. Το ιδανικό μέγεθος για μια ταινία με ανάλυση 4Κ είναι 300 ίντσες.

Παγκοσμίως, υπάρχουν πολύ λίγα βίντεο με ανάλυση 4Κ και πολύ λίγες οθόνες που υποστηρίζουν αυτή την ανάλυση. Εάν όμως υποθέσουμε ότι έχουμε την κατάλληλη οθόνη θα χρειαστούμε και μια πάρα πολύ καλή σύνδεση στο internet. Για να προσπαθήσετε να δείτε ένα βίντεο στο YouTube με ανάλυση 4096p, δείτε αυτή την playlist, και στο βίντεο επιλέξτε ποιότητα "Original".

Επειδή η ανάλυση 4Κ ενός βίντεο είναι η μεγαλύτερη δυνατή, υπάρχουν μερικοί περιορισμοί που πρέπει να λάβετε υπόψη. Αρχικά, οι κάμερες που γράφουν σε ανάλυση 4Κ δεν είναι φθηνές, και για να προβάλετε ένα τέτοιο βίντεο από προτζέκτορα, αυτός θα έχει το μέγεθος ενός μικρού καταψύκτη. Και όπως αναφέραμε, για να δείτε αυτά τα βίντεο στο YouTube θα χρειαστείτε μια super - γρήγορη σύνδεση στο internet.

Πηγή: http://www.pcsteps.gr/technology/51-internet/374-anaparagogi-video-me-analisi-4096p-sto-youtube
Pin It