Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

wlearn να επισκεφτείτε στο προφίλ του WLearn στο Instagram
Άρθρο να μάθετε τι είναι Dark Web
Νέα στο Διαδίκτυο να διαβάσετε τα τελευταία Nέα στο Διαδίκτυο
How-to να μάθετε πως να μεταφέρετε στο Google Photos τις φωτογραφίες ή video που έχετε δημοδιεύσει στο Facebook
How-to να εντοπίστε το how-to που σας ενδιαφέρει.

Η Google στρέφεται στην ανάπτυξη συστημάτων μηχανικής μάθησηςΗ μηχανική μάθηση αποτελεί ένα από τα αγαπημένα θέματα των συνιδρυτών της Google, του Segey Brin και του Larry Page και χρησιμεύει στη βελτίωση των αλγορίθμων μετάφρασης και σημασιολογικής κατανόησης κειμένων, σύμφωνα με τη Google. Εννοείται, όμως, ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά σύνθετο ζήτημα, σε σημείο που να προβληματίζει ακόμη και τους ειδικούς επιστήμονες της Google που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν ένα τέτοιο σύστημα.

Αναφερόμενος στην πορεία σχεδιασμού του συστήματος, ο Simon Tong, στέλεχος της Google, είπε ότι η εταιρία συνειδητοποίησε πως, προκειμένου να πείσει τους ερευνητές της να χρησιμοποιήσουν ένα σύστημα μηχανικής μάθησης, αυτό έπρεπε να είναι απλό, ακόμη και αν κάτι τέτοιο θα περιόριζε την ακρίβειά του.

«Ενδεχομένως, από ακαδημαϊκής άποψης, να είναι λιγότερο ενδιαφέρων ο σχεδιασμός ενός αλγορίθμου ο οποίος υστερεί ελαφρά στον τομέα της ακρίβειας, αλλά εμφανίζει μεγαλύτερη ευκολία χρήσης και αξιοπιστία», έγραψε ο Tong. «Εντούτοις, από την εμπειρία μας, έχουμε διαπιστώσει ότι πρακτικά είναι κάτι το εξαιρετικά πολύτιμο».

Από την άλλη, ενώ πολλοί θα θεωρούσαν ότι τα συστήματα μηχανικής μάθησης αποτελούν την ιδανική λύση σύνθετων προβλημάτων, σε ορισμένες περιπτώσεις δημιουργούν περισσότερα ζητήματα από όσα επιλύουν. Ο Peter Norvig, υπεύθυνος του τομέα σχεδιασμού της Google, είχε αφήσει να διαφανεί ο σκεπτικισμός του ήδη από το 2008.

«Από πολύ νωρίς διαπιστώσαμε ότι, παρά τα πολλά και σημαντικά πλεονεκτήματά της, η μηχανική μάθηση συνήθως καθιστά ένα σύστημα περισσότερο σύνθετο και αδιαφανές, ενώ παράλληλα μειώνει την προβλεψιμότητά του. Στην πραγματικότητα, σε κάποιες περιπτώσεις η χρήση απλούστερων τεχνικών επαρκεί για το ζήτημα που καλούμαστε να επιλύσουμε», ανέφερε ο Tong.
Pin It