Η Microsoft κυκλοφόρησε μια ενημέρωση των Windows που χάλασε μια λειτουργία του Chrome, καθιστώντας πιο δύσκολη την αλλαγή του προεπιλεγμένου προγράμματος περιήγησής σας και ενοχλώντας τους χρήστες του Chrome με αναδυόμενα παράθυρα, σύμφωνα με το Gizmodo.

Μια ενημέρωση των Windows τον Απρίλιο χάλασε ένα νέο κουμπί στον Chrome – το πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης στον κόσμο – που σας επιτρέπει να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας με ένα μόνο κλικ. Το χειρότερο όμως είναι ότι το κουμπί δεν λειτουργεί για τους χρήστες που χρησιμοποιούν την εταιρική έκδοση των Windows. Για εβδομάδες, κάθε φορά που κάποιος εταιρικός χρήστης άνοιγε το Chrome, εμφανιζόταν η σελίδα προεπιλεγμένων ρυθμίσεων των Windows. Εκεί δεν υπήρχε κάποιος τρόπος να το σταματήσετε εκτός αν απεγκαταστήσετε την ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος. Αυτό ανάγκασε την Google να απενεργοποιήσει την ρύθμιση.

Αυτό το κεφάλαιο στον πολέμων των browsers ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2022, όταν η Google κυκλοφόρησε ένα νέο κουμπί στον Chrome για τα Windows. που σας επέτρεπε να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας με ένα κλικ χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του συστήματός σας.

Για οκτώ μήνες, λειτουργούσε εξαιρετικά. Τον Απρίλιο όμως η Microsoft με την ενημέρωση των Windows KB5025221 τα πράγματα άλλαξαν.

“Κάθε φορά που ανοίγω τον Chrome ανοίγουν οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις εφαρμογών των Windows. Έχω δοκιμάσει πολλούς τρόπους για να το λύσω χωρίς να τα καταφέρω”, ανέφερε ένας διαχειριστής σε forum της Microsoft.

Ένας χρήστης του Reddit παρατήρησε ότι η σελίδα ρυθμίσεων εμφανιζόταν επίσης κάθε φορά που έκανε κλικ σε κάποιο σύνδεσμο, αλλά μόνο εάν ο Chrome ήταν το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης. “Δεν συμβαίνει αν αλλάξουμε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης σε Edge”, ανέφερε ο χρήστης. Πολλοί άλλοι έκαναν παρόμοια παράπονα στα forum υποστήριξης της Google. Οι χρήστες συνειδητοποίησαν πολύ γρήγορα ότι ο ένοχος ήταν η ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος.

Για τα άτομα που χρησιμοποιούν την κανονική έκδοση των Windows για καταναλωτές, τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα. Το κουμπί “Make Default” δεν λειτουργεί, αλλά μπορείτε να παρακάμψετε το πρόβλημα αλλάζοντας το όνομα της εφαρμογής Chrome στα Windows. Φαίνεται ότι η Microsoft σταματάει ειδικά τον Chrome, τον κύριο ανταγωνιστή του προγράμματος περιήγησης Edge.

Πηγή: iguru.gr
Pin It