Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Αφιερώματα να επισκεφτείτε την σελίδα με τα Αφιερώματα
How-to να διαβάσετε το how-to με τίτλο "Πώς να ενεργοποιήσετε την Λειτουργία Περιορισμένης Πρόσβασης στο Youtube (Parental Control)".
Άρθρο να διαβάσετε το άρθρο μου για το ντοκιμαντέρ του Netflix "Το Κοινωνικό δίλημμα" (The social dilemma)
Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Σκιαδά
Αφιέρωμα να βρείτε λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που συναντάτε κατά την διαχείριση του email σας

Η Adobe «τελειώνει» το Shockwave στις 9 ΑπριλίουΗ δημοφιλής εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει το Shockwave για Windows στις 9 Απριλίου του 2019. Η εταιρεία έχει ήδη καταργήσει το Director (εργαλείο authoring) και τον player για Mac από το 2017, ωστόσο με την τελευταία της κίνηση έδωσε τη χαριστική βολή στο web plugin. Οι εταιρικοί πελάτες της Adobe, των οποίων τα συμβόλαια εκπνέουν το 2022, θα είναι οι μοναδικοί που θα συνεχίσουν να λαμβάνουν υποστήριξη από την εταιρεία.

Η κατάργηση του Shockwave από την Adobe δεν αποτελεί έκπληξη: το Internet έχει πια προχωρήσει πέρα από αυτό. Η χρήση του Shockwave έχει μειωθεί καθώς άλλες, πιο σύγχρονες τεχνολογίες όπως οι HTML5 και WebGL πήραν τα ηνία δήλωσε η εταιρεία. Η Adobe πιστεύει ότι οι developers θα προτιμούσαν να υιοθετήσουν νεότερα και πραγματικά «universal» formats αν πραγματικά έχουν δεσμευτεί να υποστηρίζουν τα web apps τους.

Το πιθανότερο είναι ότι οι χρήστες δεν θα παρατηρήσουν την απουσία του Shockwave στις περισσότερες ιστοσελίδες, ωστόσο ενδέχεται να προκληθούν προβλήματα. Ορισμένα παλαιότερα web games και εμπειρίες πολυμέσων έχουν δημιουργηθεί γύρω από το Shockwave, το οποίο βοήθησε στην δημιουργία μερικών συναρπαστικών web apps την εποχή που η HTML δεν ήταν τόσο ισχυρή και τα consumer-friendly smartphones ήταν ακόμη ένα όνειρο. Με την κατάργηση του Shockwave λοιπόν, κάποια από τα web apps θα σταματήσουν να λειτουργούν.

Πηγή: insomnia.gr
Pin It