Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Βήτα
wlearn Ακολουθήστε το WLearn στο Twitter
wlearn να επισκεφτείτε στο προφίλ του WLearn στο Instagram
Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Σκιαδά
Αφιέρωμα να βρείτε λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που συναντάτε κατά την διαχείριση του email σας

google chrome 2018
Όπως ανακοίνωσε η Google, η desktop έκδοση του Chrome 67 καθώς και η αντίστοιχη έκδοση για το Chrome OS, έχουν πλέον ενεργοποιημένο ένα νέο χαρακτηριστικό με την ονομασία Site Isolation το οποίο μειώνει τις πιθανότητες εκτέλεσης κακόβουλου κώδικα. Η τεχνική που ακολουθεί ο Chrome περιορίζει την διαδικασία web rendering μιας ιστοσελίδας, εμποδίζοντας έτσι μία φαινομενικά αθώα ιστοσελίδα από το να διαμοιράζεται κακόβουλο κώδικα όπως μπορεί να γίνει μέσω pop-ups ή με την εκτέλεση απομακρυσμένων script.

Το Site Isolation θεωρητικά δεν θα πρέπει να χαλάει την εμφάνιση μιας ιστοσελίδας όμως σίγουρα χρειάζεται περισσότερους πόρους για τη λειτουργία του. Συγκεκριμένα η Google αναφέρει ότι η αύξηση στην κατανάλωση μνήμης υπολογίζεται από 10 ως 13% σε σχέση με παλαιότερες εκδόσεις του browser αφού θα χρειάζεται να τρέχει διάφορες διεργασίες για καφέ ιστοσελίδα που φορτώνει ο χρήστης. Η εταιρεία υπόσχεται πρόσθετους ελέγχους ασφαλείας στο μέλλον συμπεριλαμβανομένου διαφόρων λειτουργιών στην περίπτωση που το σύστημα έχει ήδη πέσει θύμα επίθεσης. Η προστασία από επιθέσεις δεν περιορίζεται μόνο στις desktop εκδόσεις αλλά και στον Chrome 68 για την πλατφόρμα του Android στην οποία θα προστεθεί σε πειραματικό στάδιο το Site Isolation.

Οι παραπάνω ενέργειες δεν αποτελούν εγγύηση στο ότι το σύστημα σας θα παραμείνει απρόσβλητο από το Spectre και τις παραλλαγές του όμως θα εμποδίσει κάποιους προφανής τρόπους που υπάρχουν για την υποκλοπή προσωπικών πληροφοριών σας.

Πηγή: insomnia.gr
Pin It