Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

How-to να εντοπίστε το how-to που σας ενδιαφέρει.
Αφιέρωμα να διαβάσετε το αφιέρωμα για το Affiliate marketing
Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Σκιαδά
Άρθρο να μάθετε τι είναι Dark Web
Αφιέρωμα να μάθετε τον τρόπο που μπορείτε να προσθέσετε email links στις ιστοσελίδες μας

Αλγόριθμος τεχνητής νοημοσύνης της Google προβλέπει τα καρδιακά προβλήματα “κοιτώντας” τα μάτιαΑναλύοντας εικόνες από το πίσω μέρος του οφθαλμού, το νέο λογισμικό μπορεί με ακρίβεια να ανακαλύπτει στοιχεία όπως η ηλικία του χρήστη, η αρτηριακή πίεση και εάν είναι καπνιστής. Αυτά τα δεδομένα είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν για την πρόβλεψη ενός σοβαρού καρδιακού επεισοδίου –όπως ανακοπής– με την ίδια περίπου ακρίβεια με τις σημερινές μεθόδους.

Ο αλγόριθμος δυνητικά θα δίνει τη δυνατότητα στους γιατρούς να διαγνώσουν πιθανά καρδιαγγειακά προβλήματα συντομότερα και ευκολότερα, καθώς δεν απαιτούνται αιματολογικές εξετάσεις.

Προκειμένου να «εκπαιδεύσουν» τον αλγόριθμο, οι επιστήμονες από την Google και τη Verily χρησιμοποίησαν τεχνικές μηχανικής εκμάθησης για να αναλύσουν μια βάση δεδομένων, η οποία περιείχε ιατρικά δεδομένα 300.000 ασθενών. Οι πληροφορίες περιελάμβαναν σαρώσεις των οφθαλμών των ασθενών καθώς και άλλα ιατρικά στοιχεία.

Όπως σε όλες τις διαδικασίες ανάλυσης που βασίζονται σε τεχνικές βαθιάς μάθησης, νευρωνικά δίκτυα χρησιμοποιούνται προκειμένου να εντοπίσουν μέσα σε αυτό τον όγκο των δεδομένων συγκεκριμένα μοτίβα. Έτσι, μαθαίνουν να συνδέουν συγκεκριμένες ενδείξεις στα μάτια με τα σχετικά ιατρικά δεδομένα (όπως η ηλικία και η αρτηριακή πίεση), με στόχο την πρόβλεψη καρδιαγγειακών νόσων.

Πηγή: insomnia.gr
Pin It