Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Αφιερώματα να επισκεφτείτε την σελίδα με τα Αφιερώματα
How-to να μάθετε πως να μεταφέρετε στο Google Photos τις φωτογραφίες ή video που έχετε δημοδιεύσει στο Facebook
Αφιέρωμα να βρείτε λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που συναντάτε κατά την διαχείριση του email σας
wlearn να επισκεφτείτε στο προφίλ του WLearn στο Instagram
Άρθρο να μάθετε πως λειτουργεί μια μηχανή αναζήτησης

Το Facebook ενεργοποιεί το φίλτρο των ψευδών ειδήσεων στη ΓερμανίαΣυγκεκριμένα, η δημοφιλέστερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ενεργοποιεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες ένα φίλτρο ελέγχου των ειδήσεων για τους χρήστες στη Γερμανία , σε συνεργασία με αρμόδιες υπηρεσίες και οργανισμούς που θα τσεκάρουν το αν ένα άρθρο περιλαμβάνει ψευδείς πληροφορίες.

Είναι σημαντικό το γεγονός πως ήδη η Άνγγελα Μέρκελ και άλλοι Γερμανοί πολιτικοί έχουν εκφράσει έντονα τον προβληματισμό τους για τη διάδοση και εξάπλωση ψευδών ειδήσεων μέσω των social media, που ίσως οδηγήσουν και τους πολίτες στο να πάρουν απόφαση για την ψήφο τους με λανθασμένα κριτήρια.

Όπως φαίνεται λοιπόν, όταν μια ανάρτηση αναφερθεί ως αναληθής, θα αποστέλλεται στην Correctiv, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα το Βερολίνου, όπου και θα γίνονται οι σχετικοί έλεγχοι.

Αν μια είδηση λοιπόν είναι ψευδείς, θα έχει μια σχετική «ταμπέλα», ενώ το facebook θα ενημερώνει και τους χρήστες για αυτό το θέμα πριν την μοιράσουν.
Όπως είναι λογικό, ο αλγόριθμος του Facebook θα φέρνει ολοένα και λιγότερες ψευδείς ειδήσεις στο χρονολόγιο των χρηστών.

Πηγή: pcmag.com
Pin It