Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Αφιερώματα να επισκεφτείτε την σελίδα με τα Αφιερώματα
Άρθρο να μάθετε πως λειτουργεί μια μηχανή αναζήτησης
Αφιέρωμα να βρείτε λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που συναντάτε κατά την διαχείριση του email σας
How-to να διαβάσετε το how-to με τίτλο "Πώς να ενεργοποιήσετε την Λειτουργία Περιορισμένης Πρόσβασης στο Youtube (Parental Control)".
Αφιέρωμα να μάθετε τον τρόπο που μπορείτε να προσθέσετε email links στις ιστοσελίδες μας

facebook megenthintikos fakos
Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2016 η Ελλάδα ζήτησε από το Facebook, στοιχεία για 398 χρήστες του. Συνολικά το 2016 τα αιτήματα άρσης απορρήτου ήταν σύμφωνα με το Facebook 27% περισσότερα από την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους ξεπερνώντας τις 59.000 (59.229) ενώ αντίθετα το ποσοστό των κυβερνητικών αιτημάτων για να “κατέβει” μια ανάρτηση, μειώθηκε κατά 83%.

Σύμφωνα με την έκθεση του Facebook από τα 59.229 αιτήματα άρσης απορρήτου, τα 3.016 χαρακτηρίστηκαν «επείγοντα», δηλαδή αφορούσαν ζητήματα «άμεσου κινδύνου, σοβαρού τραυματισμού ή θανάτου» ενώ ο Κρις Σοντερμπι, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Facebook και υπεύθυνος για την έκθεση, δήλωσε ότι η εταιρία δεν δίνει στις κυβερνήσεις απευθείας πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία των χρηστών της και παράλληλα πάντα εξετάζει τα αιτήματα της κάθε κυβέρνησης ξεχωριστά, ανεξάρτητα από τη χώρα και αν τελικά κάποιο κριθεί ότι δεν είναι νόμιμο το Facebook το αμφισβητεί.

Για την Ελλάδα το Facebook αναφέρει ότι του έγιναν 398 αιτήματα για χρήστες του, από τα οποία ικανοποιήθηκε το έστω και ένα μικρό μέρος τους, το 72,08%. Τέλος 84 από τα αιτήματα αυτά κρίθηκαν ως «επείγοντα» και το Facebook ικανοποίησε το 86,90%.

facebook requests for data greece

Πηγή: newstit.gr
Pin It