Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Αφιέρωμα να μάθετε τον τρόπο που μπορείτε να προσθέσετε email links στις ιστοσελίδες μας
wlearn Ακολουθήστε το WLearn στο Twitter
Άρθρο να μάθετε τι είναι Dark Web
Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Βήτα
How-to να μάθετε πως να μεταφέρετε στο Google Photos τις φωτογραφίες ή video που έχετε δημοδιεύσει στο Facebook

ΕΕ: Σε άτυπη συμφωνία για την ευρυζωνική πρόσβαση της κινητής τηλεφωνίαςΗ συμφωνία προβλέπει την συντονισμένη πρόσβαση στη ζώνη 700 MHz για ασύρματη ευρυζωνική σύνδεση μέχρι το 2020, το οποίο θα διευκολύνει την ανάπτυξη του δικτύου 5G – της επόμενης γενιάς κινητής τηλεφωνίας, η οποία αναμένεται να υποστηρίξει τη λειτουργία αυτοκινήτων χωρίς οδηγούς, την παροχή υπηρεσιών υγείας εξ αποστάσεως και δισεκατομμύρια από καθημερινά αντικείμενα που συνδέονται με το διαδίκτυο.

«Η συντονισμένη αποδέσμευση της ζώνης των 700 MHz αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, στην πορεία της (Ευρωπαϊκής) Ένωσης προς το (δίκτυο) 5G», δήλωσε ο Γκίντερ Έτινγκερ, επίτροπος για την ψηφιακή οικονομία και κοινωνία.

Η χθεσινοβραδινή συμφωνία θα χρειαστεί την επίσημη έγκριση των κοινοβουλίων των χωρών-μελών, προτού γίνει νόμος. Η ζώνη 700 MHz (694-790 MHz), η οποία χρησιμοποιείται σήμερα για σήματα ψηφιακής τηλεόρασης και ασύρματα μικρόφωνα, μπορεί να διαπεράσει εύκολα κτίρια και τοίχους και να καλύψει μεγαλύτερες γεωγραφικές αποστάσεις με λιγότερη υποδομή από ό,τι οι συχνότητες σε υψηλότερες ζώνες.

Κάθε χώρα-μέλος της ΕΕ μπορεί να καθυστερήσει την εκχώρηση του φάσματος μέχρι και δύο χρόνια εάν προβάλλει βάσιμους λόγους, όπως άλυτα θέματα συντονισμού με γειτονικές χώρες που δεν αποτελούν μέλη της ΕΕ, ή εάν χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ανακατανέμουν το φάσμα από τις ραδιοτηλεοπτικές υπηρεσίες.

«Η έγκαιρη αποδέσμευση των φασμάτων συχνοτήτων είναι ουσιώδης για την ολοκλήρωση του 4G και τα εγκαίνια του 5G. Κάθε καθυστέρηση θα επιβραδύνει την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας για την κινητή τηλεφωνία», είπε ο Φραντσέσκο Βερσάτσε, διευθυντής του τμήματος ευρωπαϊκών κανονισμών στην ETNO, την ένωση ευρωπαϊκών εταιριών τηλεπικοινωνιών.

Οι ραδιοτηλεοπτικές υπηρεσίες θα εξακολουθήσουν να έχουν προτεραιότητα στη ζώνη υπό τα 700 MHz (470-694 MHz), τουλάχιστον έως το 2030.

Μόνο η Γαλλία και η Γερμανία έχουν επιτρέψει έως τώρα τη χρήση του φάσματος αυτού για την κινητή τηλεφωνία, ενώ η Βρετανία, η Δανία, η Σουηδία και η Φινλανδία σκοπεύουν να ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον.

Πηγή: techit.gr
Pin It