Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Αφιέρωμα να διαβάσετε το αφιέρωμα για το Affiliate marketing
Άρθρο να διαβάσετε το άρθρο μου για το ντοκιμαντέρ του Netflix "Το Κοινωνικό δίλημμα" (The social dilemma)
Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Βήτα
Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Σκιαδά
wlearn να επισκεφτείτε στο προφίλ του WLearn στο Instagram

Το 2017, συσκευές με ασύρματη δικτύωση Bluetooth 5.0 στα 260 μέτραΣε δύο έως έξι μήνες θα αρχίσουν να εμφανίζεται η επόμενη γενιά smartphone με Bluetooth 5.0 που θα δικτυώνει συσκευές σε τέσσερις φορές μεγαλύτερη απόσταση έως 260 μέτρα -καλύπτοντας ένα ολόκληρο σπίτι-, με διπλάσια ταχύτητα 50Mbit/sec και για πολύ περισσότερα data (συγκεκριμένα, οκταπλάσια).

Αν και οι νέες προδιαγραφές δεν αφορούν στον ήχο (στη συμπίεση, στην καθυστέρηση και στις ενεργειακές απαιτήσεις), θεωρείται ότι θα επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στη δικτύωση γκάτζετ με smartphone, όπως τα smartwatch ή, των περίφημων «πραγμάτων» με πρόσβαση στο διαδίκτυο, το Internet of Things. Στο Bluetooth λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για την αποφυγή των παρεμβολών με άλλες τεχνολογίες ασύρματης δικτύωσης.

Bluetooth 5.0:
- Εύρος ζώνης - Βandwidth 2 Mbps
- Μειώνοντας το διαθέσιμο εύρος ζώνης, η εμβέλεια μπορεί να τετραπλασιαστεί (σε σχέση με το Bluetooth 4.2) ώστε να καλύπτεται ένα ολόκληρο σπίτι, κτίριο ώστε με Bluetooth 5.0 να επικοινωνούν συστήματα IoT και ψηφιακά συστήματα ασφάλειας.
- Τεχνολογία την αποφυγή παρεμβολών από την μπάντα 2,4 GHz ISM και την γειτονική μπάντα LTE που χρησιμοποιείται στην κινητή τηλεφωνία

Η ομάδα του Bluetooth επισημαίνει ότι έως το 2021, σε πέντε μόλις χρόνια θα υπάρχουν 48 δισεκατομμύρια συσκευές με πρόσβαση στο Ίντερνετ, από τις οποίες το ένα τρίτο υπολογίζεται ότι θα φέρει αυτή την τεχνολογία ασύρματης δικτύωσης μικρής εμβέλειας.

Πηγή: tech.in.gr
Pin It