Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

wlearn να επισκεφτείτε στο προφίλ του WLearn στο Instagram
Αφιερώματα να επισκεφτείτε την σελίδα με τα Αφιερώματα
Αφιέρωμα να μάθετε τον τρόπο που μπορείτε να προσθέσετε email links στις ιστοσελίδες μας
Άρθρο να μάθετε πως λειτουργεί μια μηχανή αναζήτησης
Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Βήτα

blootooth 5
Οι προδιαγραφές του Bluetooth 5.0, της επόμενης έκδοσης του προτύπου ασύρματης δικτύωσης μικρής εμβέλειας, έχουν πλέον οριστεί, ανακοίνωσε ο αρμόδιος φορέας, Bluetooth Special Interest Group.

Σε δύο έως έξι μήνες θα αρχίσουν να εμφανίζεται η επόμενη γενιά smartphone με Bluetooth 5.0 που θα δικτυώνει συσκευές σε τέσσερις φορές μεγαλύτερη απόσταση έως 260 μέτρα -καλύπτοντας ένα ολόκληρο σπίτι-, με διπλάσια ταχύτητα 50Mbit/sec και για πολύ περισσότερα data (συγκεκριμένα, οκταπλάσια).

Αν και οι νέες προδιαγραφές δεν αφορούν στον ήχο (στη συμπίεση, στην καθυστέρηση και στις ενεργειακές απαιτήσεις), θεωρείται ότι θα επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στη δικτύωση γκάτζετ με smartphone, όπως τα smartwatch ή, των περίφημων «πραγμάτων» με πρόσβαση στο διαδίκτυο, το Internet of Things. Στο Bluetooth λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για την αποφυγή των παρεμβολών με άλλες τεχνολογίες ασύρματης δικτύωσης.

Bluetooth 5.0:
- Εύρος ζώνης - Βandwidth 2 Mbps
- Μειώνοντας το διαθέσιμο εύρος ζώνης, η εμβέλεια μπορεί να τετραπλασιαστεί (σε σχέση με το Bluetooth 4.2) ώστε να καλύπτεται ένα ολόκληρο σπίτι, κτίριο ώστε με Bluetooth 5.0 να επικοινωνούν συστήματα IoT και ψηφιακά συστήματα ασφάλειας.
- Τεχνολογία την αποφυγή παρεμβολών από την μπάντα 2,4 GHz ISM και την γειτονική μπάντα LTE που χρησιμοποιείται στην κινητή τηλεφωνία

Η ομάδα του Bluetooth επισημαίνει ότι έως το 2021, σε πέντε μόλις χρόνια θα υπάρχουν 48 δισεκατομμύρια συσκευές με πρόσβαση στο Ίντερνετ, από τις οποίες το ένα τρίτο υπολογίζεται ότι θα φέρει αυτή την τεχνολογία ασύρματης δικτύωσης μικρής εμβέλειας.

Πηγή: tech.in.gr
Pin It