Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Αφιερώματα να επισκεφτείτε την σελίδα με τα Αφιερώματα
Άρθρο να μάθετε πως λειτουργεί μια μηχανή αναζήτησης
Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Βήτα
How-to να μάθετε πως να μεταφέρετε στο Google Photos τις φωτογραφίες ή video που έχετε δημοδιεύσει στο Facebook
Αφιέρωμα να διαβάσετε το αφιέρωμα για το Affiliate marketing

Υπό όρους, η E.E. εγκρίνει την εξαγορά του LinkedIn από την MicrosoftΛίγο αργότερα η Επιτροπή Ανταγωνισμού κλήθηκε να βεβαιώσει ότι δεν θα έδινε την έγκρισή της για αυτή την εξαγορά εάν προηγουμένως δεν εξέταζε ενδελεχώς ότι δεν θα επαναληφθεί η ιστορία: η Microsoft εκμεταλλευόμενη την κυριαρχία της στην αγορά λειτουργικών συστημάτων για PC θα προωθούσε ένα ακόμα δικό της προϊόν, καταδικάζοντας σε θάνατο εναλλακτικές υπηρεσίες επαγγελματικής δικτύωσης. Επίσης, εξετάστηκαν ανησυχίες για ενδεχόμενη προέλαση και στην αγορά της διαδικτυακής διαφήμισης.

Πράγματι, η αρμόδια επιτροπή της Ε.Ε. εξέτασε τις αντιρρήσεις που εκφράστηκαν από ανταγωνιστικές υπηρεσίες που αναπτύχθηκαν σε Αυστρία, Γερμανία και Πολωνία και έκρινε ότι, υπό προϋποθέσεις, αποδέχεται την συναλλαγή ως ακίνδυνη για τον υγιή ανταγωνισμό στον τομέα των υπηρεσιών επαγγελματικής δικτύωσης.

Δηλαδή, δεν βρήκε πώς θα μπορούσε αυτή η εξαγορά να βλάψει τον ανταγωνισμό σε διάφορες αγορές, στις οποίες αφορά: όχι μόνο στα επαγγελματικά δίκτυα, αλλά και στους τομείς του λογισμικού για τη διαχείριση των σχέσεων των επιχειρήσεων με τους πελάτες τους (CRM) ή του λογισμικού για την διαχείριση των πόρων σε επιχειρησιακά περιβάλλοντα (ERP).

Εντούτοις, η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε. θα επιτηρεί, μέσω ανεξάρτητου επιμελητή, επί πέντε χρόνια την πρακτική της Microsoft για να διασφαλίσει ότι η εταιρεία συμμορφώνεται με τους ακόλουθους όρους, για τους οποίους δεσμεύεται:

- Οι κατασκευαστές ή οι διανομείς υπολογιστών θα είναι ελεύθεροι να επιλέξουν εάν θα εγκαθιστούν ή όχι το LinkedIn σε συστήματα με Windows. Οι τελικοί χρήστες θα μπορούν επίσης να το απεγκαταστήσουν, εάν ο κατασκευαστής το έχει εγκαταστήσει εκ των προτέρων.

- Οι ανταγωνιστικές πλατφόρμες επαγγελματικής δικτύωσης θα διατηρήσουν το δικαίωμα να εμφανίζονται ως εναλλακτική επιλογή στις εφαρμογές του Office (ως πρόσθετα) και θα έχουν πρόσβαση στις απαραίτητες πύλες εισόδου προς αυτό (API).

- H Microsoft θα είναι υποχρεωμένη να παρέχει πρόσβαση στο λεγόμενο Microsoft Graph, μια πύλη για τους software developers, από την οποία με τη συγκατάθεση βέβαια του χρήστη, θα έχουν πρόσβαση σε στοιχεία που φυλάσσονται σε διακομιστές της Microsoft (στο Microsoft cloud), όπως οι επαφές τους, τα ραντεβού στο ημερολόγιό τους, τα e-mail τους κ.ά. Αυτά τα δεδομένα θα μπορούν να τα αξιοποιήσουν για να αυξήσουν τους συνδρομητές σε άλλες πλατφόρμες επαγγελματικής δικτύωσης.

H εξαγορά έχει ήδη γίνει δεκτή από τις αρμόδιες αρχές σε ΗΠΑ, Καναδά και Βραζιλία.

Πηγή: tech.in.gr
Pin It