Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Σκιαδά
Άρθρο να μάθετε πως λειτουργεί μια μηχανή αναζήτησης
wlearn να επισκεφτείτε στο προφίλ του WLearn στο Instagram
How-to να εντοπίστε το how-to που σας ενδιαφέρει.
Αφιερώματα να επισκεφτείτε την σελίδα με τα Αφιερώματα

Google: Μειώνει κατά 65% το μέγεθος των app updatesΣε ένα post στο Android Developer Blog, η Google παρουσίασε έναν νέο τρόπο για το packaging των app updates σε μορφή file-by-file patching. Σύμφωνα με την Google, «Το File-by-File είναι βασισμένο στο να εντοπίζει τις αλλαγές στα μη συμπιεσμένα δεδομένα. Για να δημιουργήσουμε το patch, πρώτα κάνουμε αποσυμπίεση παλαιών και καινούργιων αρχείων πριν υπολογίσουμε το δέλτα (ακόμη χρησιμοποιούμε bsdiff εδώ). Ύστερα για να εφαρμόσουμε το patch, αποσυμπιέζουμε το παλιό αρχείο, εφαρμόζουμε το δέλτα στο αποσυμπιεσμένο περιεχόμενο και συμπιέζουμε το νέο αρχείο».

Ωστόσο, η Google σημειώνει ότι αυτή η μέθοδος μπορεί να είναι πιο αργή, καθώς απαιτεί μεγαλύτερη επεξεργασία. Έχουν υπολογίσει ότι η επανασυμπίεση μπορεί να κάνει 1 δευτερόλεπτο το mb σε μια σύγχρονη συσκευή (μετά το 2015), και περισσότερο σε παλαιότερες. Επιπλέον, υπολόγισαν ότι αν το patch γίνει το μισό σε μέγεθος, τότε θα πάρει διπλάσιο χρόνο για να εφαρμοστεί στις συσκευές.

Για αυτόν τον λόγο, η Google δήλωσε ότι το file-by-file patching θα εφαρμοστεί μόνο στα auto-updates, τα οποία γίνονται στο background σε στιγμές που ο χρήστης δεν χρησιμοποιεί την συσκευή του, συνήθως κατά την βραδινή φόρτιση της συσκευής.

Πηγή: techit.gr
Pin It