Πως να δείτε τον κωδικό wifi που είναι συνδεδεμένο το pc σας [video]

Έχετε αλλάξει τον εργοστασιακό κωδικό wifi που γράφει στο αυτοκόλλητο πίσω απο το router σας για να κάνετε πιο ασφαλής το δίκτυο του σπιτιού σας; Πολύ καλά κάνατε. Τι γίνεται όμως όταν κάποιος επισκέπτης έρχεται στο σπίτι σας και ζητάει τον κωδικό του wifi για να συνδέσει το κινητό του τηλέφωνο στο internet, αλλά εσείς δεν το θυμάστε; Δείτε το video και ανακαλύψτε πως μετά απο μερικά κλικ στο pc σας που είναι συνδεδεμένο στο wifi μπορείτε να δείτε αυτόν τον κωδικό.
Περισσότερα...
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν
Εγγραφή

android smartphone
Στο όχι τόσο μακρινό παρελθόν, το μέγεθος των app updates ήταν αρκετά μεγάλο, αφού στην ουσία ξανακατέβαζες ολόκληρη την εφαρμογή. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια, εταιρείες σαν την Apple και την Google βρήκαν τρόπους ώστε κατά την διάρκεια του update οι συσκευές μας να κατεβάζουν μόνο ότι χρειάζονται, και όχι ολόκληρη την εφαρμογή. Τώρα, η Google το πάει ένα βήμα παραπέρα, συρρικνώνοντας το app update έως και 65%.

Σε ένα post στο Android Developer Blog, η Google παρουσίασε έναν νέο τρόπο για το packaging των app updates σε μορφή file-by-file patching. Σύμφωνα με την Google, «Το File-by-File είναι βασισμένο στο να εντοπίζει τις αλλαγές στα μη συμπιεσμένα δεδομένα. Για να δημιουργήσουμε το patch, πρώτα κάνουμε αποσυμπίεση παλαιών και καινούργιων αρχείων πριν υπολογίσουμε το δέλτα (ακόμη χρησιμοποιούμε bsdiff εδώ). Ύστερα για να εφαρμόσουμε το patch, αποσυμπιέζουμε το παλιό αρχείο, εφαρμόζουμε το δέλτα στο αποσυμπιεσμένο περιεχόμενο και συμπιέζουμε το νέο αρχείο».

Ωστόσο, η Google σημειώνει ότι αυτή η μέθοδος μπορεί να είναι πιο αργή, καθώς απαιτεί μεγαλύτερη επεξεργασία. Έχουν υπολογίσει ότι η επανασυμπίεση μπορεί να κάνει 1 δευτερόλεπτο το mb σε μια σύγχρονη συσκευή (μετά το 2015), και περισσότερο σε παλαιότερες. Επιπλέον, υπολόγισαν ότι αν το patch γίνει το μισό σε μέγεθος, τότε θα πάρει διπλάσιο χρόνο για να εφαρμοστεί στις συσκευές.

Για αυτόν τον λόγο, η Google δήλωσε ότι το file-by-file patching θα εφαρμοστεί μόνο στα auto-updates, τα οποία γίνονται στο background σε στιγμές που ο χρήστης δεν χρησιμοποιεί την συσκευή του, συνήθως κατά την βραδινή φόρτιση της συσκευής.

Πηγή: techit.gr
Pin It