Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

How-to να εντοπίστε το how-to που σας ενδιαφέρει.
Άρθρο να διαβάσετε το άρθρο μου για το ντοκιμαντέρ του Netflix "Το Κοινωνικό δίλημμα" (The social dilemma)
Νέα στο Διαδίκτυο να διαβάσετε τα τελευταία Nέα στο Διαδίκτυο
Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Βήτα
Αφιερώματα να επισκεφτείτε την σελίδα με τα Αφιερώματα

Το Αρχείο του Internet ζητά δωρεές «για να διασωθεί» εκτός ΗΠΑΗ ιστορία των βιβλιοθηκών είναι μια ιστορία απωλειών, όπως για παράδειγμα αυτή της Αλεξάνδρειας, η περίφημη βιβλιοθήκη της οποίας είναι περισσότερο γνωστή για την καταστροφή της, συνυπογράφουν σε ανοικτή επιστολή οι εργαζόμενοι και ο ιδρυτής του Internet Archive, Brewster Kahle.

«Το πρωί της 9ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, ξυπνήσαμε με μια νέα κυβέρνηση, υποσχόμενη δραστική αλλαγή. [..] Πρέπει να προετοιμαστούμε για αυξημένους περιορισμούς στο Web, για αυξανόμενη κρατική παρακολούθηση και λογοκρισία. Πρέπει να προστατέψουμε το δικαίωμα των αναγνωστών μας να διαβάζουν ό,τι θέλουν», γράφουν μεταξύ άλλων.

Το Internet Archive δεν δέχεται διαφημίσεις που διοχετεύονται ανάλογα με το τι διαβάζει στο σάιτ ο επισκέπτης και δεν τηρείται βάση με τις διευθύνσεις των υπολογιστών τους (IP) σε ό,τι προσπελάζουν.

Όπως σχολιάζει το Motherboard, στο Internet Archive υπάρχουν αντίγραφα ιστοσελίδων που δεν θα αρέσουν στη νέα κυβέρνηση. Ο νέος αμερικανικός πρόεδρος Ντ.Τραμπ κατά την προεκλογική του εκστρατεία είχε εκφράσει την άποψη ότι για να σταματήσει η διάδοση του εξτρεμισμού θα πρέπει η βιομηχανία «να κλείσει το Ίντερνετ», χαρακτηρίζοντας ανόητους όσους σπεύσουν να διαμαρτυρηθούν για την ελευθερία του λόγου.

Πηγή: tech.in.gr
Pin It