Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Άρθρο να διαβάσετε το άρθρο μου για το ντοκιμαντέρ του Netflix "Το Κοινωνικό δίλημμα" (The social dilemma)
wlearn Ακολουθήστε το WLearn στο Twitter
How-to να επισκεφτείτε το κανάλι του wlearn στο youtube
Σειρά μαθημάτων να αρχίσετε την Σειρά Μαθημάτων για την HTML5
Αφιερώματα να επισκεφτείτε την σελίδα με τα Αφιερώματα

galaxy note7 hardware
Αν και ακόμα περιμένουμε το αποτέλεσμα της έρευνας της Samsung, σχετικά με την αιτία που το Galaxy Note 7 είχε τόσο… εκρηκτικό ταπεραμέντο, μία ανεξάρτητη εταιρεία που ειδικεύεται σε κατασκευαστικά εργαλεία και υπηρεσίες, αποσυναρμολόγησε μία τέτοια συσκευή και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα δεν ήταν τελικά η μπαταρία, όπως πίστεψαν πολλοί, αλλά κάτι άλλο.

Το πρόβλημα σύμφωνα με την εταιρεία Instrumental ήταν ο μάλλον… επιθετικός σχεδιασμός της Samsung και η “στριμωγμένη” και με ελάχιστα περιθώρια διάταξη των υποσυστημάτων. Πιο συγκεκριμένα, και παρέχοντας και φωτογραφίες, η εταιρεία Instrumental ισχυρίζεται ότι η Samsung ήταν ιδιαίτερα επιθετική με τον εσωτερικό σχεδιασμό και τα διάφορα περιθώρια ανάμεσα στα υποσυστήματα και κυρίως στο σημείο που βρίσκεται η μπαταρία.

Όπως ισχυρίζεται η εταιρεία, ο Νοτιοκορεάτικος κολοσσός δεν είχε αφήσει αρκετά περιθώρια για την μπαταρία, η οποία μπορεί και να “φουσκώνει” ελαφρώς ακόμα και κάτω από συνθήκες κανονικής χρήσης. Οποιοσδήποτε μηχανικός, λέει η εταιρεία Instrumental, γνωρίζει ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα ποσοστό “ταβανιού” πάνω από την μπαταρία, περίπου 10%, αφού με τον καιρό η μπαταρία θα επεκταθεί για να καταλάβει τον σχετικό χώρο.

Το θέμα είναι τώρα, γιατί δεν το υπολόγισαν αυτό το ποσοστό οι έμπειροι μηχανικοί της Samsung. Η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία ήθελε με το Galaxy Note7 να προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία από το προηγούμενο μοντέλο, προσφέροντας παράλληλα ένα κομψότερο και λεπτότερο σχεδιασμό. Η μπαταρία Li-Po του Galaxy Note7 είναι τύπου “jelly-roll”, και αποτελείται δύο επίπεδα ή δύο στρώσεις, ένα θετικά και ένα αρνητικά φορτισμένο, που διαχωρίζονται μεταξύ τους από πολυμερές υλικό. Πρόκειται για ένα υλικό που επιτρέπει την ροή της ενέργειας μεταξύ των δύο επιπέδων ή των δύο στρώσεων αν θέλετε, χωρίς να ακουμπούν μεταξύ τους, επειδή αν συμβεί κάτι τέτοιο, η μπαταρία θα εκραγεί, εξαιτίας της αυξημένης θερμότητας και της μεγαλύτερης μεταφοράς της ενέργειας.

Σύμφωνα με την εταιρεία Instrumental, η οποία αποσυναρμολόγησε και μελέτησε την εσωτερική διάταξη των στοιχείων στο Galaxy Note7, η Samsung φαίνεται να προσπάθησε πολύ να προσφέρει την απαραίτητη ασφάλεια με τον επιθυμητό επιθετικό σχεδιασμό, αλλά η προσπάθεια της είχε ατυχή κατάληξη όπως είναι γνωστό.

Πηγή: insomnia.gr
Pin It