Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Νέα στο Διαδίκτυο να διαβάσετε τα τελευταία Nέα στο Διαδίκτυο
Αφιέρωμα να διαβάσετε το αφιέρωμα για το Affiliate marketing
How-to να μάθετε πως να μεταφέρετε στο Google Photos τις φωτογραφίες ή video που έχετε δημοδιεύσει στο Facebook
Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Σκιαδά
How-to να εντοπίστε το how-to που σας ενδιαφέρει.

Φόρτιση smartphone με νερό και αλάτι [video]Πρόκειται για κυψέλη πολυμερισμένης μεμβράνης (PEM) που χρησιμοποιεί ως καύσιμο το υδρογόνο. Για να λειτουργήσει το σύστημα χρειάζεται νερό, αλάτι και κάποιο οξειδωτικό μέσο – τυπικά οξυγόνο ή αέρας. Η μεμβράνη έχει τον ρόλο του ηλεκτρολύτη. Το νερό, το αλάτι και κάποια άλλα χημικά συστατικά περιέχονται σε κάρτες που συνδέονται στην κυψέλη καυσίμου, στο πίσω μέρος του smartphone.

Γενικά, η κυψέλη καυσίμου αποτελεί έναν μηχανισμό για την ηλεκτροχημική μετατροπή της ενέργειας. Η πρώτη κυψέλη φτιάχτηκε από τον Sir William Grove το 1839. Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία από τη Wikipedia, η συστηματική έρευνα πάνω σε αυτές άρχισε τη δεκαετία του ’60, όταν η NASA χρησιμοποίησε κυψέλες καυσίμου στα διαστημικά σκάφη των προγραμμάτων Gemini και Apollo.

Η myFC δημιουργήθηκε το 2005 από το σουηδικό ινστιτούτο τεχνολογίας. Έχει έδρα στη Στοκχόλμη και από το 2014 είναι εισηγμένη στη First North παράλληλη (ευρωπαϊκή) αγορά του NASDAQ. Έχει κατασκευάσει και διαθέτει μικρούς, φορητούς φορτιστές κυψέλης καυσίμου για ηλεκτρονικές συσκευές, οι οποίοι θυμίζουν power banks, με τη διαφορά ότι δεν αποθηκεύουν, αλλά παράγουν ενέργεια.

Η τοποθέτηση των κυψελών καυσίμου στα iPhone 7, Galaxy S7 και άλλα smartphones δεν έχει την έγκριση της Apple, της Samsung και των άλλων κατασκευαστριών εταιρειών.Πηγή: techit.gr
Pin It