Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Αφιερώματα να επισκεφτείτε την σελίδα με τα Αφιερώματα
Σειρά μαθημάτων να αρχίσετε την Σειρά Μαθημάτων για την HTML5
Αφιέρωμα να διαβάσετε το αφιέρωμα για το Affiliate marketing
How-to να επισκεφτείτε το κανάλι του wlearn στο youtube
Άρθρο να διαβάσετε το άρθρο μου για το ντοκιμαντέρ του Netflix "Το Κοινωνικό δίλημμα" (The social dilemma)

Στην τεχνητή νοημοσύνη θα στραφεί το Facebook για τον εντοπισμό προσβλητικού περιεχομένουΤο τελευταίο διάστημα το Facebook έχει δεχτεί σφοδρές επικρίσεις για ορισμένες ενέργειές του, ιδιαίτερα μετά την αφαίρεση μιας ιστορικής πολεμικής φωτογραφίας -επειδή αυτή περιείχε «γυμνό»- και την εξάπλωση πλαστών ειδήσεων στην ιστοσελίδα του. Μέχρι πρόσφατα, η εταιρεία βασιζόταν κυρίως στους χρήστες, οι οποίοι εξέφραζαν τα παράπονά τους σχετικά με την ανάρτηση ανάρμοστου περιεχομένου και που στη συνέχεια εξετάζονταν από υπαλλήλους της εταιρείας.

Όπως δήλωσε ο Καντέλα, η ιστοσελίδα έχει αρχίσει και χρησιμοποιεί ολοένα και περισσότερο προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης για τον εντοπισμό προσβλητικού περιεχομένου.

«Πρόκειται για έναν αλγόριθμο, ο οποίος εντοπίζει το γυμνό, τη βία ή οτιδήποτε άλλο δεν συμβαδίζει με την πολιτική μας», δήλωσε ο ίδιος.

Η εταιρεία είχε ήδη αρχίσει να εργάζεται πάνω σε αυτοματισμούς για τον εντοπισμό εξτρεμιστικού περιεχομένου, είχε αναφέρει σε δημοσίευμά του τον περασμένο Ιούνιο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο Καντέλα η χρήση προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης για αυτό τον σκοπό βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο.

Ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ότι η ιστοσελίδα θα στραφεί στον αυτοματισμό στο πλαίσιο ενός σχεδίου για τον εντοπισμό ψευδών ή παραπλανητικών ειδήσεων, με αφορμή τον καταιγισμό καταγγελιών που ακολούθησαν την ολοκλήρωση της διαδικασίας των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Pin It