Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Άρθρο να μάθετε τι είναι Dark Web
Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Σκιαδά
Αφιερώματα να επισκεφτείτε την σελίδα με τα Αφιερώματα
Αφιέρωμα να μάθετε τον τρόπο που μπορείτε να προσθέσετε email links στις ιστοσελίδες μας
Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Βήτα

Εισαγωγή παιδιών στον προγραμματισμό στα γραφεία της Microsoft Ελλάς [video]Υπό τον τίτλο “Microsoft Adventure Coding Class” και με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (Σ.Ε.Π.Ε.), επί τρία συνεχόμενα Σαββατοκύριακα η εταιρεία θα δέχεται παιδιά στα γραφεία της, Λ. Κηφισίας 221 στο Μαρούσι. Πέρυσι, συμμετείχαν 300 παιδιά στα δίωρα αυτά σεμινάρια.

Συγκεκριμένα το Microsoft Adventure Coding Class θα γίνει στις 3-4, 10-11 και 19-20 Δεκεμβρίου 2016.

Καλούνται γονείς και παιδιά ηλικίας 8 έως 16 ετών να συμμετάσχουν στα εργαστήρια εισαγωγής στον προγραμματισμό που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 11.00 και 13.00 στα γραφεία της εταιρείας. Εκεί θα συγκεντρώνονται σε μια ειδικά διαμορφωμένη σχολική τάξη. Ανάμεσα σε άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν παίζοντας το νέο Minecraft Tutorial που δημιούργησε η Microsoft σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Code.org, που στόχο έχει να δώσει σε κάθε παιδί την ευκαιρία να μάθει την επιστήμη των υπολογιστών.Δείτε πως η Microsoft θέτει το Minecraft στην υπηρεσία της επιστήμης στο https://code.org/minecraft

Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να προγραμματίσουν τους κανόνες του παιχνιδιού καλλιεργώντας έτσι την κριτική τους σκέψη και την ικανότητα τους να επιλύουν προβλήματα.

Η δράση πραγματοποιείται με αφορμή τον παγκόσμιο εορτασμό της «Ώρας του Κώδικα», κατά τη διάρκεια της Εκπαιδευτικής Εβδομάδας για την Επιστήμη της Πληροφορικής στις 5-11 Δεκεμβρίου 2016.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, μπορείτε να στείλετε e-mail στη διεύθυνση a-anstam (at) microsoft.com

Πηγή: tech.in.gr
Pin It