Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Αφιερώματα να επισκεφτείτε την σελίδα με τα Αφιερώματα
wlearn να επισκεφτείτε στο προφίλ του WLearn στο Instagram
How-to να επισκεφτείτε το κανάλι του wlearn στο youtube
How-to να εντοπίστε το how-to που σας ενδιαφέρει.
How-to να διαβάσετε το how-to με τίτλο "Πώς να ενεργοποιήσετε την Λειτουργία Περιορισμένης Πρόσβασης στο Youtube (Parental Control)".

microsoft loves linux
Και όμως ο τίτλος είναι πέρα για πέρα αληθινός, αφού η Microsoft ακολουθεί τον ίδιο δρόμο με άλλες εταιρείες όπως Oracle, Intel, Huawei κ.α, και είναι πλέον το νέο πλατινένιο μέλος του Ιδρύματος Linux.

Δεκαπέντε χρόνια από την ημέρα που ο τότε διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Steve Ballmer, παρομοίαζε το γνωστό λειτουργικό σύστημα με καρκίνο, η Microsoft προχωρά σε μία ακόμα κίνηση που κανένας δεν πίστευε έστω λίγα χρόνια πριν ότι θα γινόταν πραγματικότητα. Όμως η εποχή Nadella έχει αλλάξει σημαντικά τη Microsoft και τους στόχους της εταιρείας που τα περισσότερα χρόνια στηρίζονταν στα Windows και το Office, έχοντας προχωρήσει σε σημαντικά ανοίγματα προς την κοινότητα του ελεύθερου λογισμικού. Μόλις πριν 2 μήνες, το Gihub, το «Facebook των προγραμματιστών», ανακοίνωνε ότι η Microsoft βρισκόταν στην κορυφή των εταιρειών με τις περισσότερες δημόσιες συνεισφορές κώδικα σε αρκετά από τα open source projects του. Πρόσφατα η εταιρεία προσέθεσε εγγενή υποστήριξη του Bash shell αλλά και των Ubuntu Linux binaries στα Windows 10, σε μία ακόμα κίνηση έκπληξη.

Σε ότι αφορά την συμμετοχή της Microsoft στο ίδρυμα Linux, αρχικά αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία θα καταβάλλει ετησίως το ποσό των 500.000 δολαρίων, κάτι που ισχύει και για όλα τα πλατινένια μέλη ενώ όπως δηλώνει στέλεχος του ιδρύματος, «θα μπορέσει να συνεργαστεί με την κοινότητα του λογισμικού ανοιχτού κώδικα προκειμένου να δημιουργήσει ανανεωμένες mobile και cloud εμπειρίες».

Πηγή: insomnia.gr
Pin It