Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Άρθρο να διαβάσετε το άρθρο μου για το ντοκιμαντέρ του Netflix "Το Κοινωνικό δίλημμα" (The social dilemma)
Σειρά μαθημάτων να αρχίσετε την Σειρά Μαθημάτων για την HTML5
wlearn Ακολουθήστε το WLearn στο Twitter
Άρθρο να μάθετε πως λειτουργεί μια μηχανή αναζήτησης
How-to να επισκεφτείτε το κανάλι του wlearn στο youtube

Αυξήθηκαν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές αλλά και οι καταγγελίες για αθέμιτες πρακτικές ιστοσελίδων«Έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των καταγγελιών, ειδικά τον τελευταίο χρόνο, πράγμα που σημαίνει πως έχουν αυξηθεί και οι σχετικές πωλήσεις», σημείωσε η κ. Κοντογιάννη, με τα ηλεκτρονικά καταστήματα να είναι «συνυφασμένα με τη έννοια της ευκαιρίας, της καλύτερης τιμής και της εμπιστοσύνης». Τον πρώτο λόγο έχει, σύμφωνα με την κ. Κοντογιάννη, η πληροφόρηση και ο προσεκτικός έλεγχος των στοιχείων της ιστοσελίδας, όταν προγραμματίζεται κάποια αγορά.

«Τις τελευταίες δέκα ημέρες ο Συνήγορος του Καταναλωτή δέχεται καταγγελίες καταναλωτών για διάφορες ιστοσελίδες», οι οποίες «φαίνεται να εδρεύουν σε διάφορες χώρες όπως η Αγγλία, η Γαλλία, η Γερμανία και στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ταχυδρομική διεύθυνση ή πλήρης επωνυμία παρά μόνο μια ηλεκτρονική διεύθυνση», περιγράφει η κ. Κοντογιάννη. Στις ιστοσελίδες αυτές η πληρωμή γίνεται -κατά παρότρυνση της ιστοσελίδας- μέσα από ένα έμβασμα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει, τονίζει η κ. Κοντογιάννη, να είμαστε επιφυλακτικοί, καθώς έχουν καταγραφεί πολλά προβλήματα όπως η μη παράδοση του προϊόντος ή η πλήρης αδυναμία επικοινωνίας με κάποιον, όταν ανακύπτει πρόβλημα.

Τι πρέπει προσέχει κάποιος
Μια πρώτη ασφαλιστική δικλίδα, σύμφωνα με την κ. Κοντογιάννη, είναι να υπάρχουν πλήρη στοιχεία επικοινωνίας, ενώ είναι καλό να κάνει κάποιος μια αναζήτηση για τυχόν σχόλια κι αξιολογήσεις, όπου καταγράφονται εμπειρίες από άλλους καταναλωτές. Βέβαια, οι πληροφορίες πρέπει πάντα να φιλτράρονται, αφού κάποια σχόλια μπορεί «να έχουν να κάνουν και με θέματα ανταγωνισμού». Για κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα θα πρέπει να υπάρχει μια «σχετική συναλλακτική αξιοπιστία» ενώ συστήνεται η χρήση προπληρωμένης κάρτας, του συστήματος PayPal και ιστοτόπων που είναι τεχνολογίας https.

Πηγή: seleo.gr
Pin It