Το τελευταίο τρίμηνο του έτους κρύβει πολλές εκπλήξεις για όσους χρησιμοποιούν τον Chrome browser αφού η Google προχωρεί σε σημαντικές αλλαγές που έχουν να κάνουν με την βελτίωση στις επιδόσεις του πιο δημοφιλούς browser της αγοράς. Με την κυκλοφορία της 64-bit έκδοσης του Chrome 54 και της 32-bit έκδοσης του Chrome 53, ο browser της Google, χρησιμοποιεί πλέον την τεχνολογία PGO (Profile Guided Optimization) της Microsoft που σκοπό έχει τις καλύτερες επιδόσεις στις εφαρμογές των Windows. Αυτό μεταφράζεται σύμφωνα με τη Google σε πιο γρήγορη εκκίνηση της εφαρμογής έως και 17%, σε πιο γρήγορο άνοιγμα νέας καρτέλας έως και 15% αλλά και μια μικρή αύξηση στην ταχύτητα φόρτωσης των ιστοσελίδων που μπορεί να φτάσει το 6%.
 
Το PGO είναι ένα από τα χαρακτηριστικά των εργαλείων που παρέχει το Visual Studio σε προγραμματιστές και το οποίο καταγράφει πως ακριβώς αλληλεπιδρά ένας χρήστης με μια εφαρμογή. Στη συνέχεια γίνεται χρήση των δεδομένων αυτών στο re-compile της εφαρμογής προκειμένου να υπάρξει βελτίωση των λειτουργιών που οι χρήστες χρησιμοποιούν περισσότερο. Όπως αναφέρει ο Sebastien Marchand της Google, «ο Chrome είναι ένα τεράστιο project με περισσότερες από 1 εκατομμύρια λειτουργίες στον πηγαίο κώδικά του, με μερικές από αυτές να χρησιμοποιούνται τακτικά και άλλες ελάχιστα, με την τεχνολογία PGO να δίνει έμφαση στις πρώτες».
 
Ίσως σημαντικότερη μπορεί να θεωρηθεί η νέα σταθερή έκδοση που θα κυκλοφορήσει η Google στις 6 Δεκεμβρίου, με την οποία η εταιρεία θέλει να αντιμετωπίσει ίσως το σημαντικότερο πρόβλημα του browser της, αυτό της μεγάλης κατανάλωσης μνήμης. Έτσι με την έκδοση 55, ο Chrome θα χρησιμοποιεί μια αναβαθμισμένη Javascript engine που υπόσχεται μείωση στην κατανάλωση μνήμης έως και 50% σε αρκετές ιστοσελίδες. Σύμφωνα με τις δοκιμές της Google, το ποσοστό αυτό επιτεύχθηκε κατά την επίσκεψη σε ιστοσελίδες όπως αυτή του Reddit, των New York Times και το YouTube.
 
Πηγή: insomnia.gr
Pin It