microsoft-mobile-contanaΟ ψηφιακός βοηθός Cortana, είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν από τα νέα Windows Phone 8.1 και δε χάσαμε την ευκαιρία για μια πρώτη βιντεοπαρουσίαση στην οποία ο Σάββας Παραστατίδης της Microsoft ο οποίος βρίσκεται πίσω από την υπηρεσία, μας ξεναγεί στα κύρια χαρακτηριστικά της.

Στα πρότυπα του Siri της Apple αλλά και του Google Now, η Cortana των Windows Phone 8.1 συνδυάζει αρκετά από τα χαρακτηριστικά των δύο υπηρεσιών φέρνοντας νέες δυνατότητες όπως το Cortana Notebook. Με τη συγκεκριμένη λειτουργία μπορούμε να δηλώσουμε μια σειρά από ενδιαφέροντα που μας αφορούν, μέρη που επισκτεπτόμαστε, τον "εσωτερικό" μας κύκλο από επαφές και μια σειρά άλλων χαρακτηριστικών που βοηθάνε τη Cortana να μας "εξυπηρετήσει" όσο το δυνατόν καλύτερα.

Απαντήσεις για μια σειρά εγκυκλοπαιδικών ερωτήσεων, ρύθμιση υπενθυμίσεων, εμφάνιση χαρτών κ.α, είναι μόνο ένα μικρό δείγμα των δυνατοτήτων της νέας υπηρεσίας η οποία βασίζεται στη μηχανή αναζήτησης του Bing και τις υπηρεσίες του.

Η Cortana η οποία αντικαθιστά πλήρως την κλασσική αναζήτηση μέσω Bing όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, διατίθεται σε δοκιμαστική έκδοση και όπως μας επισημάθηκε θα γίνεται καλύτερη κάθε μήνα όσο περισσότερος κόσμος τη χρησιμοποιεί. Στη χώρα μας όπως μάθαμε δε θα υποστηριχτεί αρχικά και θα χρειαστεί μέσω των ρυθμίσεων να δηλώσουμε κάποιες από τις χώρες τις οποίες υποστηρίζει ήδη έτσι ώστε να μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε, πάντα όμως στην αγγλική γλώσσα.



Πηγή: insomnia.gr
Pin It