Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Νέα στο Διαδίκτυο να διαβάσετε τα τελευταία Nέα στο Διαδίκτυο
wlearn Ακολουθήστε το WLearn στο Twitter
How-to να μάθετε πως να μεταφέρετε στο Google Photos τις φωτογραφίες ή video που έχετε δημοδιεύσει στο Facebook
How-to να διαβάσετε το how-to με τίτλο "Πώς να ενεργοποιήσετε την Λειτουργία Περιορισμένης Πρόσβασης στο Youtube (Parental Control)".
Άρθρο να μάθετε τι είναι Dark Web

Το τέλος των Windows XP επηρεάζει το 95% των ATM παγκοσμίωςΈνα από τα σημαντικότερα είναι η εύρυθμη λειτουργία των ATM, των γνωστών μηχανημάτων των τραπεζών τα οποία εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν καθημερινά για τις συναλλαγές τους και τα οποία στηρίζονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Όπως αναφέρει η NCR η οποία είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ATM μηχανημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, ποσοστό άνω του 95% των συνολικών εγκατεστημένων ATM, τρέχουν την πλήρη έκδοση των Windows XP η την embedded έκδοση. Με τον τερματισμό υποστήριξης των Windows XP στις 8 Απριλίου και σε περίπτωση μη αναβάθμισης, όλα αυτά τα ATM δε θα έχουν τις τελευταίες ενημερώσεις προκειμένου να υπάρχει το καλύτερο δυνατό επίπεδο ασφάλειας.

Αν και η Microsoft έχει προειδοποιήσει εδώ και καιρό για την επικείμενη κατάσταση, η βιομηχανία των ATM έχει δείξει χαμηλά αντανακλαστικά, κάτι που δείχνει να αλλάζει την τελευταία στιγμή με τις περισσότερες εταιρείες να αναβαθμίζουν τα συστήματά τους στα Windows 7. Και πάλι όμως οι ρυθμοί είναι αργοί αφού σύμφωνα με την εταιρεία KAL, η πρόβλεψη αναφέρει ότι μέχρι τον Απρίλιο μόλις το 15% των ATM θα έχουν αναβαθμιστεί στα Windows 7. Η λύση για τις περισσότερες εταιρείες είναι να συνάψουν ξεχωριστά συμβόλαια υποστήριξης όπως η JPMorgan προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος μέχρι την αναβάθμιση στα Windows 7.

Η εμπειρία χρήσης των παλιών αυτών ATM δεν είναι η καλύτερη αφού εκτός από τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη λειτουργία τους, δε διαθέτουν οθόνες αφής όπως τα σύγχρονα ATM τα οποία στηρίζονται στα Windows 7. Σε πολλές περιπτώσεις θα χρειαστεί αναβάθμιση και στα τεχνικά χαρακτηριστικά των μηχανημάτων όπως στην περίπτωση της JPMorgan η οποία παραδέχεται ότι 3.000 από τα συνολικά 19.000 ATM θα πρέπει να αναβαθμιστούν προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην νέα πραγματικότητα.

Πηγή: insomnia.gr
Pin It