Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

wlearn Ακολουθήστε το WLearn στο Twitter
Νέα στο Διαδίκτυο να διαβάσετε τα τελευταία Nέα στο Διαδίκτυο
Αφιέρωμα να βρείτε λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που συναντάτε κατά την διαχείριση του email σας
Αφιέρωμα να μάθετε τον τρόπο που μπορείτε να προσθέσετε email links στις ιστοσελίδες μας
How-to να διαβάσετε το how-to με τίτλο "Πώς να ενεργοποιήσετε την Λειτουργία Περιορισμένης Πρόσβασης στο Youtube (Parental Control)".

oomf-hashtagΥπάρχει ένα αινιγματικό hashtag που εμφανίζεται ολοένα και πιο συχνά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιδιαίτερα στο Twitter. Παρά την ευρεία χρήση του όμως, αρκετοί δεν ξέρουν τι σημαίνει το περιβόητο #oomf.

Το ΒΒC αποφάσισε να ξεδιαλύνει το μυστήριο. Το περιβόητο #oomf λοιπόν σημαίνει απλά «one of my followers», δηλαδή ένας από αυτούς που με ακολουθούν και είναι ένας έμμεσος τρόπος να μιλήσει κάποιος για ένα άτομο χωρίς ευθεία αναφορά. Οι ρίζες του… χάνονται στο χρόνο. Συγκεκριμένα, ένα από τα πρώτα μηνύματα στο Twitter που το περιείχαν είναι από το 2010.

Από τότε, έχει χρησιμοποιηθεί περισσότερες από 150 εκατ. φορές, ενώ σύμφωνα με το BBC εμφανίζεται 3,9 εκατ. φορές το μήνα, δηλαδή κατά μέσο όρο 130.000 φορές την ημέρα κάποιος γράφει μήνυμα στο Twitter χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο hashtag.

Γιατί όμως έγινε τόσο δημοφιλές; Σύμφωνα με την ψυχολόγο Λίσα Ορμπαν που μίλησε στο BBC, ο λόγος είναι πως έχει διπλή χρήση. «Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για… ψάρεμα σε φλερτ, είτε για μία επιθετική συμπεριφορά που επειδή γίνεται δημόσια είναι και πιο ισχυρή», είπε η ψυχολόγος

Πηγή: TechIT.gr
Pin It