Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Άρθρο να μάθετε πως λειτουργεί μια μηχανή αναζήτησης
Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Σκιαδά
How-to να μάθετε πως να μεταφέρετε στο Google Photos τις φωτογραφίες ή video που έχετε δημοδιεύσει στο Facebook
How-to να διαβάσετε το how-to με τίτλο "Πώς να ενεργοποιήσετε την Λειτουργία Περιορισμένης Πρόσβασης στο Youtube (Parental Control)".
wlearn Ακολουθήστε το WLearn στο Twitter

Η Google συγχωνεύει τον αποθηκευτικό χώρο του Drive με το Gmail στα 15GBΣύμφωνα με δημοσίευση στο blog της Google : «Με το νέο ενοποιημένο αποθηκευτικό χώρο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε σχετικά με το πόσα δεδομένα αποθηκεύετε και που, για παράδειγμα, ίσως κάνετε μεγάλη χρήση του Gmail αλλά δεν χρησιμοποιείτε τις φωτογραφίες στο Google+, ή κοντεύετε να εξαντλήσετε τον χώρο στο Google Drive αλλά χρησιμοποιούσατε μόνο 2GB στο Gmail. Τώρα ποια δεν έχει σημασία, γιατί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αποθηκευτικό σας χώρο, όπως εσείς θέλετε.»

Για την καλύτερη πληροφόρηση σχετικά με τα δεδομένα των λογαριασμών σας ανάμεσα στα προϊόντα της εταιρείας, η Google θα ενημερώσει την σελίδα του Google Drive, επιτρέποντας εύκολη πρόσβαση στις πληροφορίες σας, μέσω ενός ευανάγνωστου διαγράμματος πίτας (pie-chart).

Η αλλαγή θα εφαρμοστεί σταδιακά μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Αν χρειάζεστε ακόμη περισσότερο χώρο μπορείτε να αγοράσετε 25GB επιπλέον με $2,49/ μήνα ή 100GB με $4,99/ μήνα.

Παράλληλα σε μια αντίστοιχη προσπάθεια βελτίωσης της εμπειρίας “cloud”, η Microsoft αποκάλυψε νέα ενημέρωση για το SkyDrive, που τροποποιεί τη διάταξη των φωτογραφιών που προσθέτετε στην υπηρεσία της. Οι ανεβασμένες φωτογραφίες θα εμφανίζονται σε μορφή χρονοσειράς «timeline» και θα ομαδοποιούνται σε γκρουπ με βάση την ημερομηνία και το γεγονός.

«Τραβάτε με το κινητό σας 20 φωτογραφίες σε ένα πάρτι, και μερικές ώρες αργότερα, τη θέση του αυτοκινήτου σας στο πάρκινγκ του αεροδρομίου; Στο εξής θα κατηγοριοποιούνται ως δύο διαφορετικά  γεγονότα στο timeline των φωτογραφιών σας». Σύμφωνα με ανακοίνωση της Microsoft.

Είναι σαφές πως οι γίγαντες της πληροφορικής, δίνουν τεράστια σημασία στις υπηρεσίες απομακρυσμένης αποθήκευσης δεδομένων. Αναμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις που θα επιφέρει, ο φανερά έντονος ανταγωνισμός μεταξύ τους, και το πως αυτές θα επηρεάσουν την εμπειρία του τελικού χρήστη.

Πηγή: TechIT.gr
Pin It