Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

How-to να μάθετε πως να μεταφέρετε στο Google Photos τις φωτογραφίες ή video που έχετε δημοδιεύσει στο Facebook
Νέα στο Διαδίκτυο να διαβάσετε τα τελευταία Nέα στο Διαδίκτυο
How-to να εντοπίστε το how-to που σας ενδιαφέρει.
Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Βήτα
Άρθρο να μάθετε πως λειτουργεί μια μηχανή αναζήτησης

Τα φυσικά χνάρια των χρηστών του θα ακολουθεί το Facebook;Η πληροφορία για το app εντοπισμού θέσης του Facebook στο παρασκήνιο μεταδόθηκε από το δίκτυο Bloomberg, το οποίο επικαλείται δύο ανώνυμες πηγές και προσθέτει πως το app θα είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2013. Θεωρείται δε, ως πιθανή πηγή εσόδων από την πώληση διαφημιστικών μηνυμάτων για προϊόντα και υπηρεσίες που θα προβάλλονται ανάλογα με την θέση του χρήστη. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στην ανάπτυξη του app/υπηρεσίας εμπλέκονται μηχανικοί από δύο εταιρείες που εξαγόρασε το Facebook (Gowalla και Glancee, τον Μάιο του 2012).

Πάντως, το Facebook ήδη καταγράφει πληροφορίες θέσης κάθε φορά που τα μέλη του κάνουν αναρτήσεις (status update, φωτογραφίες) ή δηλώνουν την παρουσία τους σε καταστήματα, εστιατόρια και λοιπά (check in). Με το μάλλον αμφιλεγόμενο φημολογούμενο app, λέγεται πως η υπηρεσία θα καταγράφει την γεωγραφική θέση του τηλεφώνου του χρήστη, χωρίς απαραίτητα να κάνει κάτι σχετικό ο χρήστης, όταν χρησιμοποιεί άλλες εφαρμογές ή ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιεί καν το τηλέφωνό του.

Στους όρους διάθεσης της υπηρεσίας του Facebook που αποδέχονται τα μέλη του, περιλαμβάνεται η παραχώρηση άδειας για την χρήση των πληροφοριών του GPS, αν και δεν αναφέρεται με σαφήνεια πότε και πόσο συχνά αντλείται αυτή η πληροφορία.

Πηγή: tech.in.gr
Pin It