Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Αφιέρωμα να μάθετε τον τρόπο που μπορείτε να προσθέσετε email links στις ιστοσελίδες μας
Αφιερώματα να επισκεφτείτε την σελίδα με τα Αφιερώματα
wlearn να επισκεφτείτε στο προφίλ του WLearn στο Instagram
Άρθρο να διαβάσετε το άρθρο μου για το ντοκιμαντέρ του Netflix "Το Κοινωνικό δίλημμα" (The social dilemma)
Νέα στο Διαδίκτυο να διαβάσετε τα τελευταία Nέα στο Διαδίκτυο

Οι σύγχρονοι σκλάβοι της AmazonΜάλιστα, προβλήθηκε φωτογραφικό υλικό που αποδείκνυε ότι οι φύλακες συχνά έψαχναν στα υπνοδωμάτια και τις κουζίνες όπου διέμεναν οι εργάτες, οι οποίοι σε μαρτυρίες τους εμφανίζονται φοβισμένοι. Σύμφωνα με μία ισπανίδα, οι φύλακες τους έλεγαν ότι εκείνοι είναι ο νόμος. Μία άλλη γυναίκα κατήγγειλε ότι την πέταξαν έξω από το δωμάτιο που μοιραζόταν με άλλες πέντε επειδή στέγνωσε τα ρούχα της στο καλοριφέρ.

Αρκετοί από τους φύλακες φαίνεται να φορούν ρούχα βερολινέζικης φίρμας που έχει ταυτιστεί με την ακροδεξιά στη Γερμανία ενώ υποσημειώνεται ότι η Amazon έχει σταματήσει να πουλά τα ρούχα της συγκεκριμένης εταιρείας από το 2009. Οι ρεπόρτερ που επιμελήθηκαν το ντοκιμαντέρ ανέφεραν ότι οι φύλακες της HESS τους έδιωξαν από τα ξενοδοχεία όπου διέμεναν μαζί με τους εργάτες όταν διαπίστωσαν ότι είχαν κάμερες πάνω τους και καθώς αρνήθηκαν να τους παραδώσουν το υλικό, τους κράτησαν επί μία ώρα πριν παρέμβει η αστυνομία και αφεθούν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι εργάτες στα διαμετακομιστικά κέντρα είχαν οκτάωρες βάρδιες όπου συσκεύαζαν τα προϊόντα της εταιρείας. Φτάνοντας στη Γερμανία έμαθαν ότι θα πληρωθούν λιγότερο από όσο είχαν αρχικά συμφωνήσει αλλά δεν είχαν επιλογή καθώς εάν αρνούνταν θα έπρεπε να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Παρά την αίσθηση που προκάλεσε το ρεπορτάζ και το γεγονός ότι η ιστοσελίδα της Amazon στο Facebook κατακλύστηκε από παράπονα, δεν υπήρξε επίσημο σχόλιο από την HESS Security ή την Amazon.

Πηγή: enet.gr
Pin It