Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

How-to να διαβάσετε το how-to με τίτλο "Πώς να ενεργοποιήσετε την Λειτουργία Περιορισμένης Πρόσβασης στο Youtube (Parental Control)".
How-to να επισκεφτείτε το κανάλι του wlearn στο youtube
Αφιερώματα να επισκεφτείτε την σελίδα με τα Αφιερώματα
Άρθρο να μάθετε τι είναι Dark Web
wlearn να επισκεφτείτε στο προφίλ του WLearn στο Instagram

anonymous2Η διασημότερη ομάδα hackers, οι Anonymous ζήτησαν απο τον “λευκό οίκο” στην Αμερική μέσω ενός κυβερνητικού φορουμ, να αναγνωριστούν επισήμως οι επιθέσεις DDoS σαν μια επίσημη μορφή διαμαρτυρίας, παρόμοια με τις διαδηλώσεις και ταυτόχρονα να σβυστεί απο τα αστυνομικά μητρώα των καταδικασμένων για DDoS το παράπτωμα αυτό. Έχει αξία να αναλύσουμε λίγο με πρακτικό τρόπο τι είναι η DDoS γιατί με την πρώτη ματιά κανείς ίσως βγάζει ενα γρήγορο συμπέρασμα πως οι anonymous απλα κάνανε μία ακραία (χ)ακτιβιστική προταση.

Η DDoS (Distributed Denial of Service) είναι μία απο τις τεχνικές των hackers μέσω της οποίας θέτουν ένα διακομιστή(πχ εναν web server) εκτός λειτουργίας, αλλά σε αντίθεση με την απλή DoS(Denial of Service), αυτο γίνεται διασκορπισμένα κάνοντας απο πολλούς διαφορετικούς υπολογιστές πολλαπλές συνδέσεις προς τον διακομιστή-στοχο.

Ένα απλό και γνωστό παράδειγμα DDoS στην χώρα μας είναι όταν “πέφτει” τις ώρες αιχμής το taxisnet της εφορίας. Αυτό συμβαίνει γιατί ο εξυπηρετητής δέχεται περισσότερα αιτήματα από όσα μπορεί να διαχειριστεί.

Έστω τώρα για παράδειγμα πως σκόπιμα, μια ομάδα διαδηλωτών, δώσει διαδικτυακό ραντεβού για να “ρίξει” το taxisnet, τι διαφορά έχει απο το να είναι μαζικά έξω απο μία εφορία και να εμποδίζει την λειτουργία της?

Οι  άποψη των anonymous είναι πως είναι το ίδιο πράγμα με την μόνη διαφορά πως η διαδήλωση μέσω DDoS είναι virtual!

Πηγή: TechIT.gr
Pin It