Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Αφιέρωμα να μάθετε τον τρόπο που μπορείτε να προσθέσετε email links στις ιστοσελίδες μας
How-to να επισκεφτείτε το κανάλι του wlearn στο youtube
How-to να εντοπίστε το how-to που σας ενδιαφέρει.
wlearn Ακολουθήστε το WLearn στο Twitter
Σειρά μαθημάτων να αρχίσετε την Σειρά Μαθημάτων για την HTML5

«Πόλεμος» κυβερνήσεων κατά της GoogleΜεγάλο μέρος αυτών των αιτήσεων προέρχονται από την Τουρκία, η οποία έφτασε τις 501 αιτήσεις. Σύμφωνα με τη Google, η κυβέρνηση της χώρας ζήτησε να αφαιρεθούν εκατοντάδες βίντεο στο YouTube και αναρτήσεις σε blogs τα οποία επέκριναν την κυβέρνηση και τη χώρα. Η Google συμμορφώθηκε με το 45% των αιτήσεων.

Μετά την Τουρκία οι χώρες με τις περισσότερες παρόμοιες αιτήσεις είναι οι ΗΠΑ με 273 αιτήσεις, η Γερμανία με 247, η Βραζιλία με 191, και το Ηνωμένο Βασίλειο με 97. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Quartz, η Google πραγματοποίησε το 45% αυτών των αιτήσεων, χωρίς όμως να είναι γνωστό σε ποιες χώρες επικεντρώθηκε.

Η Google αποκάλυψε ακόμα ότι το πρώτο εξάμηνο του έτους δέχτηκε συνολικά 20.938 αιτήσεις δεδομένων χρηστών από κυβερνήσεις χωρών, αριθμός κατά 35% αυξημένος από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011.

google takedowns diagram

Φαίνεται πως τέτοιου είδους αιτήσεις αυξάνονται με σημαντικό ρυθμό από το 2009, με πρώτη στη «λίστα» τις Ηνωμένες Πολιτείες. Συγκεκριμένα η κυβέρνηση των ΗΠΑ απέστειλε στη Google 7.969 αιτήσεις. Η Google με τη σειρά της ανταποκρίθηκε στο 90% αυτών.

Στις υπόλοιπες χώρες ο αριθμός αιτήσεων δεδομένων αλλά και η ανταπόκριση της εταιρείας κυμαίνεται σε χαμηλότερα, αλλά σχετικά υψηλά πλαίσια. Συγκεκριμένα οι κυβερνήσεις της Ινδίας, της Βραζιλίας και του Ηνωμένου βασιλείου απέστειλαν 2.319, 1.566 και 1.425 αιτήσεις αντίστοιχα.

Πηγή: TechIT.gr
Pin It