Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Σκιαδά
wlearn να επισκεφτείτε στο προφίλ του WLearn στο Instagram
Αφιέρωμα να μάθετε τον τρόπο που μπορείτε να προσθέσετε email links στις ιστοσελίδες μας
How-to να μάθετε πως να μεταφέρετε στο Google Photos τις φωτογραφίες ή video που έχετε δημοδιεύσει στο Facebook
Άρθρο να διαβάσετε το άρθρο μου για το ντοκιμαντέρ του Netflix "Το Κοινωνικό δίλημμα" (The social dilemma)

Η Google παρουσίασε το Public Alerts«Σχεδιάζαμε να ανακοινώσουμε τα νέα χαρακτηριστικά σε λίγες ημέρες, αλλά θέλαμε να βγουν το συντομότερο δυνατό ώστε να βοηθήσουν τους ανθρώπους αυτήν την περίοδο» είπε ο Nigel Snoad, Διευθυντής Προϊόντος του τομέα Crisis Response της Google. «Αυτό είναι μέρος της συνεχιζόμενης αποστολής μας να παρέχουμε πληροφορίες έκτακτης ανάγκης στους ανθρώπους, όταν και όπου αυτό θεωρείται απαραίτητο.

Οι χρήστες μπορούν να αναζητούν μέσω του Google συγκεκριμένα φαινόμενα, όπως το «Sandy Superstorm» αλλά και να πραγματοποιούν αναζητήσεις βάση της τοποθεσίας τους. Πληκτρολογώντας για παράδειγμα «New York» ή «τυφώνας» στην αναζήτηση, το πρώτο αποτέλεσμα εμφανίζει τοπικό δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων που αναφερόταν στις πλημμύρες που έπληξαν την πόλη ως αποτέλεσμα του τυφώνα.

Παράλληλα εμφανίζεται ένας χάρτης της πόλης που δείχνει τις πληγείσες περιοχές καθώς και κάποιες συμβουλές που καθοδηγούν τους χρήστες για το τι μπορούν να κάνουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από μια παράκτια πλημμύρα. Εμφανίζονται ακόμα διαδρομές εκκένωσης καθώς και χάρτες με τις τοποθεσίες των καταφυγίων.

Το Public Alerts είναι διαθέσιμο μέσω του google.com, των Google Maps στο Android καθώς και του Google Now για τις συσκευές με λειτουργικό Android Jelly Bean 4.1. Αν και προς το παρόν απευθύνεται μόνο στους κατοίκους της βόρειας Αμερικής, η Google σύντομα σκοπεύει επεκτείνει την υπηρεσία της και σε άλλες χώρες, τουλάχιστον όσον αφορά σημαντικά καιρικά ή γεωλογικά φαινόμενα.

public-alerts-in-google-search

Πηγή: TechIT.gr
Pin It