Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Νέα στο Διαδίκτυο να διαβάσετε τα τελευταία Nέα στο Διαδίκτυο
Άρθρο να μάθετε πως λειτουργεί μια μηχανή αναζήτησης
How-to να εντοπίστε το how-to που σας ενδιαφέρει.
Αφιέρωμα να μάθετε τον τρόπο που μπορείτε να προσθέσετε email links στις ιστοσελίδες μας
Αφιέρωμα να βρείτε λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που συναντάτε κατά την διαχείριση του email σας

go-daddy-comΣτο off γύρισε ο διακόπτης άξαφνα το βράδυ της Δευτέρας 10 Σεπτεμβρίου για χιλιάδες δικτυακούς τόπους που φιλοξενεί ή έχει κατοχυρώσει το όνομά τους ο μεγαλύτερος ληξίαρχος δικτυακών ονομάτων στον κόσμο, GoDaddy.com.

H εταιρεία που διαχειρίζεται περισσότερα από 53 εκατομμύρια domain name και έχει 10,5 εκατομμύρια πελάτες, αναγνώρισε το πρόβλημα, χωρίς ωστόσο να δώσει πληροφορίες για την έκτασή του και δήλωσε ότι εργάζεται για την επίλυσή του. Επισημαίνει δε ότι, οι υπηρεσίες επανέρχονται σταδιακά. Το πρόβλημα ξεκίνησε στις 10:25 π.μ. και μέχρι τις 2:43 π.μ. (ώρα Ειρηνικού) πολλές από τις υπηρεσίες του GoDaddy.com δεν ήταν διαθέσιμες, όπως και ο δικτυακός του τόπος.

Μάλιστα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, από το γεγονός επηρεάστηκαν και λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για ονόματα που διαχειρίζεται ο μεγαλύτερος ληξίαρχος του Διαδικτύου.

Η αδυναμία παροχής υπηρεσιών από το GoDaddy αποδίδεται σε επίθεση από μεμονωμένο χρήστη, όπως δηλώνει μέσω Twitter, o Anonymous Own3r. Ο χάκερ δεν έχει αποκαλύψει ακόμα τους λόγους για τους οποίους επιτέθηκε στο GoDaddy, δηλώνει επίσημο μέλος των Anonymous και επικεφαλής Ασφάλειας της ομάδας στο προφίλ του στο Twitter, αλλά διευκρινίζει ότι η επίθεση δεν ήταν απόφαση της γνωστής ομάδας χακτιβιστών, αλλά αποκλειστικά δική του. Επιφυλλάσσεται να αποκαλύψει τους λόγους για τους οποίους την πραγματοποίησε.

Πηγή: tech.in.gr
Pin It