game-soldier-arma3-gameΓια κατασκοπεία συνελήφθησαν από τις Αστυνομικές Αρχές δύο Τσέχοι υπάλληλοι της εταιρείας Bohemia Interactive στη Λήμνο, καθώς φαίνεται να είχαν στην κατοχή τους οπτικοακουστικό υλικό στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Οι δύο άντρες, 28 και 33 ετών φωτογράφιζαν στρατόπεδα της Λήμνου στα πλαίσια του video game ArmA 3, κάτι που τελικά διαψεύδεται από την Bohemia Interactive. Την είδηση επιβεβαίωσε και η ίδια η εταιρεία, μέσα από Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στο επίσημο forum της.

Αναφέρει ότι "Επιβεβαιώνουμε δύο υπάλληλοι της Bohemia Interactive, συνάδελφοι και φίλοι μας, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού τους στο νησί της Λήμνου. Επισκέφθηκαν το Νησί με μοναδικό σκοπό να απολαύσουν τα πανέμορφα τοπία του. Από το 1999 η Bohemia Interactive αναπτύσσει video games τα οποία βασίζονται αποκλειστικά σε κοινές πληροφορίες. Σεβόμαστε πάντα το νόμο και δεν έχουμε οδηγήσει κανέναν στην παραβίαση κανενός νόμου σε τρίτες χώρες. Το ίδιο ισχύει και για το Arma 3. Προς το παρόν διοχετεύουμε όλες μας τις προσπάθειες να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους μας καθώς και τους δικούς τους ανθρώπους. Ελπίζουμε να γίνει αντιληπτό ότι πρόκειται για μια παρεξήγηση τους πάθους τους ως καλλιτέχνες για τη δημιουργία εικονικών περιβαλλόντων".

Πηγή: insomnia.gr
Pin It